8 Airbnb-overnachtingen voor een betoverende wintervakantie

Geüpdatet op 1 februari 2024 door Camille Vernin en Virginie Dupont
8 Airbnb-overnachtingen voor een betoverende wintervakantie ©Airbnb

De winter is in het land en laat zich voelen. Maar in plaats van daarover te klagen, willen we volop van het seizoen genieten! Wat denk je? Skiën? Een klein ondergesneeuwd dorpje? Of een plek in de zon? Airbnb geeft een selectie droomverblijven prijs voor al wie er even heerlijk tussenuit wil.

Een chalet in the middle of nowhere

airbnb
©Airbnb

Deze chalet met alles erop en eraan in het Finse Kittilä bevindt zich in het hart van Lapland, in het grootste skigebied van Finland, Levi, op slechts 200 meter hoogte. Skiën, snowboarden of andere wintersporten? Deze sprookjesachtige plek en het betoverende landschap van Lapland zullen je hart veroveren.

Ik wil erheen!

Een tiny house met panoramisch uitzicht

©Airbnb

Met zijn minimalistische interieur, strakke lijnen en ramen van de vloer tot het plafond, is dit tiny house deze winter de gedroomde verblijfplaats voor een once in a lifetime ervaring in Lac-Beauport in Quebec.

Ik wil erheen!

Zeg eens A

©Airbnb

Deze klassieke woning met A-vorm bevindt zich op een boogscheut van Ski Hidden Valley. Vanuit de twee verdiepingen van dit gezellige huisje kijk je uit over het uitgestrekte woud. Binnen hangt een heerlijke jaren 70-warmte. Rep je naar Huntsville in Ontario en ontdek deze parel van de architectuur.

Ik wil erheen!

Een adembenemend uitzicht op de bergen

©Airbnb

Ideaal voor skiliefhebbers die houden van kippenvelpistes en een spectaculair uitzicht op de bergen. Je verblijft er in de Birdbox, op een steenworp van het skigebied Langeland.

Ik wil erheen!

Een bungalow met vogelgezang

airbnb
©Airbnb

Ben je niet zo aan sneeuw en hou je meer van een prachtig uitzicht op het woud en hemels vogelgezang? Werp dan een blik op deze villa in Tepoztlán, een magisch dorpje aan de rand van Mexico-Stad.

Ik wil erheen!

Een strandhut in luxe-uitvoering

airbnb
©Airbnb

Deze luxehut aan de rand van het strand staat midden in de weelderige natuur. Laat je wiegen door een zacht zeebriesje, kijk naar de overweldigende oceaan en geniet van een onvergetelijke ervaring. Deze winter moet je in de Dominicaanse Republiek zijn!

Ik wil erheen!

Een hypermodern houten huisje

airbnb
©Airbnb

Deze moderne hut in het schilderachtige IJslandse Reykjahlíð is een architecturaal hoogstandje. Het huisje staat midden in een driehonderd jaar oud lavaveld, wat je verblijf een extra dimensie geeft.

Ik wil erheen!

Een drijvende cocon van glas

airbnb
©Airbnb

Bewonder het noorderlicht in de laatste ongerepte natuur van Europa en overnacht in deze duurzame en milieuvriendelijke tweepersoonssuite in Zweden.

Ik wil erheen!

LEES OOK:

Dankzij Airbnb logeer je in dit verborgen dorpje in Japan 

Tien romantische films om deze winter bij weg te dromen 

Shopping: hier scoor je stijlvolle outfits voor op wintervakantie