Dit zijn de 7 meest flatterende kapsels voor een lang gezicht

Geüpdatet op 5 februari 2024 door Lore Ginneberge
Dit zijn de 7 meest flatterende kapsels voor een lang gezicht Getty Images

Heb je een lang gezicht en wil je je kapsel opfrissen? Van ultrakorte haarstijlen tot lange lokken, dit zijn de 7 mooiste kapsels.

Het vinden van het juiste kapsel dat past bij de vorm van je gezicht kan een echte game-changer zijn. Voor vrouwen met een lang gezicht is het essentieel om een balans te vinden die de gezichtslengte compenseert en de gelaatstrekken verzacht. Geïnspireerd door beroemdheden met een lang gezicht zoals Anne Hathaway, Kim Kardashian, en Charlize Theron, lijsten we de 7 beste kapsels op die jouw lange gezicht flatteren.

1. De gelaagde shag

De shag uit de jaren '70 en '80 is helemaal terug . Dit kapsel is ideaal voor langere gezichten omdat het volume rond de kaaklijn toevoegt, waardoor je gezicht korter en breder lijkt. De golvende laagjes zorgen voor een speelse en jeugdige uitstraling.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prada (@prada)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sandra Oh (@iamsandraohinsta)

2. Gelaagde Pony

Kim Kardashian weet hoe ze haar lang gezicht moet flatteren met een gelaagde froufrou. Deze stijl breekt de lengte van het gezicht en voegt een zachte textuur toe, ideaal voor een vloeiende en trendy look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ARIEL (@makeupbyariel)

3. Korte Bob met strakke zijscheiding

Denk aan Charlize Theron's iconische korte bob. Deze stijl is perfect voor het benadrukken van je jukbeenderen en het verkorten van je gezicht, vooral met een zijscheiding die de aandacht naar je ogen trekt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door (@francescasconsulting)

4. Gelaagde Golven

Anne Hathaway's gelaagde golven zijn een uitstekende keuze voor langere gezichten. De gelaagdheid zorgt voor volume en beweging, wat helpt om het gezicht optisch te verbreden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Erin Walsh (@erinwalshstyle)

5. Pixie Cut

Een pixie cut, gedragen door beroemdheden zoals actrice Greta Lee, kan wonderen doen voor een lang gezicht. Het brengt de focus naar je ogen en voorhoofd, terwijl het een sterk statement maakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jenny Cho (@jennychohair)

6. Middenscheiding met Lang Haar

Khloé Kardashian, Blake Lively en Sarah Jessica-Parker zijn slechts enkele beroemdheden met een lang gezicht die hun lokken liefst lang laten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jessica Alba (@jessicaalba)

Deze voorbeelden tonen hoe een middenscheiding met lang, golvend of steil haar het gezicht elegant kan omlijsten. Dit kapsel is veelzijdig en kan worden aangepast aan je persoonlijke stijl.

7. Grote Krullen

Voor vrouwen met een lang gezicht en natuurlijk krullend haar, zoals Naomi Campbell en Beyoncé, zijn grote krullen een prachtige manier om het gezicht in balans te brengen. Dit kapsel voegt volume toe aan de zijkanten van het gezicht, waardoor de lengte minder opvalt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

Elk van deze kapsels biedt een unieke manier om je lange gezichtsvorm te complimenteren en je natuurlijke schoonheid te accentueren. Onthoud dat het kiezen van het juiste kapsel ook afhangt van je haarstructuur en persoonlijke stijl. Experimenteer en ontdek welke look het beste bij jou past!