Zo krijg je dat perfecte slicked back kapsel in 5 stappen

Geüpdatet op 17 januari 2024 door Noemi Dell'Aira en Lore Ginneberge
Zo krijg je dat perfecte slicked back kapsel in 5 stappen Launchmetrics

Zin in een luie dag met vettig haar? Perfect! Waarom niet eens die 'slicked back' bun of staart proberen die je bij alle celebs ziet? Je fixt het in 5 minuten, maar met deze easy tips maak je het nog gladder en glanzender. Check deze 5 tips voor het perfecte slicked back haar.

1. Wacht op vettig haar

Vettig haar is jouw geheime wapen voor de perfecte slicked back look. Natuurlijke oliën beschermen je haar en maken dat je haargel of andere producten supergoed blijven zitten. Ook handig: je stijl overleeft zelfs druilerig weer. Pluspunt: die natuurlijke oliën maken je haar ook nog eens extra glad en shiny.

2. Maak je haar vochtig

Even je haar vochtig maken voordat je begint, is de sleutel tot succes. Zo verdeel je elk product - van haargel tot olie - gelijkmatiger. Bye bye klonten en droge plekken! Je haar wordt er lekker zacht en glanzend van. Bovendien bespaar je zo op haarproducten - en dat is altijd goed voor je haar én portemonnee.

3. Kies de perfecte borstel

Kies jouw wapen: de juiste borstel. Ga voor een borstel met fijne, strakke haren voor een superstrakke look, of een varkenshaarborstel voor een zachte, glanzende finish. Heb je dik haar? Dan is een borstel met fijne haren je beste vriend. Vergeet niet je borstel schoon te houden voor het beste resultaat!

haarborstel slicked back bun
Ontwarrende haarborstel, Christophe Robin via Zalando

Shop hier

4. Gebruik de juiste haarproducten

De juiste stylingproducten kiezen is key. Ga je voor een strakke staart of een slicked back bun? Haargel is je go-to voor een sterke hold. Liever iets zachters en glanzenders? Probeer dan haarolie. En voor de natuurlijke look is Aloe Vera gel perfect. Zit je zonder? Geen paniek, zelfs vloeibare zeep kan helpen in een noodgeval.

wax stick slicked back haar kapsels
Wax Stick styling, Slickhair via Zalando

Shop hier

5. De finishing touch

Gebruik een schone tandenborstel (echt waar!) met een beetje haarlak om die kleine, pluizige haartjes te temmen. En als je haar echt niet wil luisteren, probeer dan eens wenkbrauwgel. Accessorize je look met schattige strikjes, parels of strass voor een extra touch. Wees creatief met asymmetrie en kleuren voor die extra sparkle.

Zin om het zelf te proberen? Duik in onze tutorial voor de perfecte slicked back bun.

@mariabethany the only way i wear a slick bun #sleekbun #slickbackbun #hairtutorial ♬ som original - user67518184295