Vijf haarstijlen die best passen bij dik haar

Geüpdatet op 31 mei 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Vijf haarstijlen die best passen bij dik haar Launchmetrics

Is je dik haar onhandelbaar of maak je dagelijks een staart om je wilde haren te temmen? Hier is je redding: vijf haarstijlen die je volle haardos er fantastisch laten uitzien.

Een volle haardos lijkt een droom, maar als je zelf zo’n haar hebt, kan het een echte nachtmerrie zijn. Leuke kapsels van Pinterest lukken vaak niet omdat je haar simpelweg te dik is. Een spatje regen verandert je hoofd in een pluisbal. Velen verstoppen hun wilde haren daarom in een staart of dot, maar er zijn een aantal kapsels en producten die dikke lokken laten stralen. Hieronder een opsomming van onze favorieten.

1. Kader je gezicht

Een van de makkelijkste haarstijlen bij dik haar zijn eenvoudige lange lokken. Door curtain bangs toe te voegen aan je kapsel verdwijnt je eenvoudige look. Ze kaderen je gezicht, waardoor de focus daarop ligt en je haar er minder dik uitziet.

2. Piekerige gewichtloosheid

Laagjes bij dik haar zijn meestal not done. Toch kunnen de juiste laagjes net de illusie van gewichtloosheid creëren. Piekerige losse laagjes zijn ideaal voor dikker haar.

3. Robuuste lokken

Wie niet bang is voor een stoerdere look kan kiezen voor een shag kapsel. Doordat je haar in lengte in laagjes wordt geknipt, speelt het perfect in op de troeven van dik haar – zeker wanneer je haar een slag heeft.

4. Spelen met kleur

Als je de lengte van je haren wil bewaren, kan een balayage de oplossing zijn. Door je haren onderaan lichter te maken, lijken ze minder zwaar. Opgelet: vraag best advies aan je kapper voor de kleur, want een verkeerde kleur kan je haar er net dikker doen uitzien.

5. Warrige eenvoud

Wil je een kapsel met weinig onderhoud? Dan is de bedhead bob ideaal voor jou. Een aantal onzichtbare lagen creëren de messy look. Dankzij je dikke lokken kan je – letterlijk – opstaan met je kapsel perfect in model.

SHOP ONZE FAVORIETE HAARVERZORGINGSPRODUCTEN VOOR DIK HAAR

1. Ontpluizende shampoo van Maroccanoil

Deze verzachtende shampoo is ideaal voor onhandelbare lokken. Het ontdoet het haar van pluis. Daarnaast bevat de shampoo arganolie die het haar gladder en zachter maakt.

Smoothing Shampoo (250 ml), Moroccanoil

Shop hier

2. Disciplinerende spray van Kérastase

Deze leave-in spray is ontwikkeld voor weerbarstig en onhandelbaar haar. De spray beschermt tegen hitte van stylingtools en houdt het haar pluisvrij voor 72 uur. Bovendien geeft zorgt het voor glans en soepelheid van het haardos.

Disciplinerende spray Kérastase
Discipline Spray (150 ml), Kérastase

Shop hier

3. Borstel Balmain

De borstel bestaat uit een mix van nylon haren en everzwijnharen die ideaal zijn voor dik haar. De flexibele nylon ontwart klitten zonder te trekken. De everzwijnharen verzachten het haar dankzij hun natuurlijke oliën.

Borstel Balmain
Spa Brush, Balmain

Shop hier

4. Mythic Oil masker van l’Orèal

Dankzij de hoge concentratie van arganolie en mirre-extract wordt het haar intens gevoed. Het masker temt dikke en weerbarstige lokken en verwijdert pluis. Daarbij verbetert het de textuur van het haar en creëert het glans.

Mythic oil mask L'orèal
Mythic Oil Masker (200 ml), L'Orèal

Shop hier

5. Stijltang van Remington

Om dik haar te stijlen heb je een stijltang nodig die kan verwarmen tot hoge temperaturen zoals de stijltang van Remington. Als je styling tool niet warm genoeg wordt, zal je je haar waarschijnlijk niet volledig stijl krijgen. Bovendien zijn de brede platen van de Remington stijltang ideaal voor een volle haardos.

Stijltang Remington
Stijltang s8500, Remington

Shop hier