Castorolie: de wonderolie voor huid en haar

Gepubliceerd op 4 Augustus 2016 door ELLE België
Castorolie: de wonderolie voor huid en haarIt looks so harmless....

Ooit al eens gehoord van Castorolie, ook wel bekend als wonderolie? Deze veelzijdige olie kan je zowel gebruiken voor je huid als voor je haren. Het goedje zit bomvol omega-6 vetzuren en is al eeuwenlang geliefd wegens zijn helende werking. 

LEES OOK: Ontdek het geheim voor een perfect gereinigde en verzorgde huid

Dit zijn de 6 schoonheidsvoordelen van castorolie:

#1. Langer haar

Castorolie stimuleert de bloedcirculatie naar je haarfollikels, wat zorgt voor een snellere haargroei. Dankzij de vetzuren en en vitaminen die je haren voeden, zullen je lokken ook sterker terug groeien. Masseer de olie een paar keer per week op je hoofdhuid voor zijdezacht en glanzend haar.

#2. Langere wimpers

Verlang je naar langere wimpers, maar zijn wimpersextensioins niets voor jou? Doe dan elke avond wat castorolie op je wimpers voor je naar bed gaat. In een paar weken tijd zie je het geweldig resultaat van natuurlijk langer en dikkere wimpers waar je altijd van gedroomd hebt.

#3. Dikkere wenkbrauwen

Wrijf elke avond wat castorolie in je wenkbrauwen en je zal opstaan met gevoede en zichtbaar dikkere wenkbrauwen. Omdat de olie de haargroei stimuleert, is het perfect voor als je net iets te veel van je wenkbrauwen hebt geplukt.

#4. Een zuivere huid

Castorolie reinigt je huid reinigt en helpt acne tegen te gaan. Het is ook een natuurlijk verzachtend middel dat je huid doordringt en helpt bij het produceren van collageen. Breng de olie direct aan op de huid voor een jeugdige gloed.

#5. Vervaagt littekens

Als je littekens hebt die weigeren te verdwijnen ondanks je vele inspanningen, kan castorolie misschien wel dé redding zijn. De vetzuren, die deze olie bevat, dringen door het littekenweefsel en bevorderen tegelijkertijd de groei van nieuwe cellen. Langzaam maar zeker zullen je littekens beginnen te verdwijnen.

#6. Glanzende lippen

Een klein druppeltje casterolie maakt een groot verschil voor je lippen! Het geeft de lippen een diepe voeding, beschermt tegen uitdrogen en voorkomt velletjes. Het geeft de lippen bovendien een mooie, gezonde glans.

Het beste is; je kan deze wonderolie aan een klein prijsje verkrijgen in je dichtstbijzijnde natuurwinkel!

castorolie

Holland & Barret - € 9,39

(stagiaire Unwiza Nkanika)