Dessange-salon in de Brugmannwijk lanceert nieuw concept

Geüpdatet op 3 januari 2024 door Noemi Dell'aira en Virginie Dupont
Dessange-salon in de Brugmannwijk lanceert nieuw concept © Presse

DESSANGE vernieuwt zijn salonconcept in de Brusselse Brugmannwijk met een natuurlijk, modern en elegant decor. Hiermee biedt het merk zijn klanten een nieuwe ervaring waarbij luxe en gezelligheid hand in hand gaan.

Sinds zijn oprichting heeft DESSANGE zich altijd ingezet om veel meer te bieden dan alleen een kappersdienst. Het merk zet deze weg voort en vernieuwt het concept van zijn salons, waaronder die aan de Brugmannlaan in het centrum van Brussel, met een decor dat natuurlijke, moderne en elegante elementen samenbrengt. Het doel? Een ruimte creëren met veel aandacht voor detail. De belofte van DESSANGE blijft ongewijzigd: elke klant een uitmuntende service bieden.

Nieuw salonconcept, zelfde ambitie

Dessange Brugmann
© Presse

Doet deze foto, die een prominente plaats inneemt in het nieuwe salonconcept van DESSANGE, een belletje rinkelen? Het is namelijk DE foto die Jacques Dessange neerzette als de onbetwiste expert op het gebied van blond haar. Met haar platinablonde lokken, korte kapsel en pruillipje blijft model Catherine Ahnell - alias Anabis - een symbool in de geschiedenis van het merk. Zo veroverde het beroemde "coiffé-décoiffé"-kapsel de kapperswereld.

Straatkunstenaar Thomas Chedeville, alias Tomadee, werd gevraagd om een iconisch beeld uit deze historische campagne een nieuwe invulling te geven. Het resultaat? Een origineel fresco met het betoverende gezicht van Anabis, omringd door levendige collages. Dit kunstwerk wordt in verschillende ruimtes van het salon tentoongesteld en creëert zo een unieke, immersieve en visuele ervaring. Een reminder dat creativiteit en aandacht voor detail de kern vormen van de identiteit van DESSANGE.

Een warme en chique omgeving

Dessange Brugmann
© Presse

Om aan de verwachtingen van zijn klanten te voldoen, heeft DESSANGE zijn ruimtes heringericht in het teken van gezelligheid en tijdloze elegantie. Wanneer je deze kapperszaak binnenwandelt, voel je je thuis, omringd door een harmonieus decor. De architecten van TAOS Paris zijn erin geslaagd om transparantie te combineren met intimiteit en zo een elegante ruimte te vormen die geïnspireerd is op de Haussmann-stijl. Gouden accenten benadrukken de inrichting, van de toonbank aan de inkom tot de glazen daken en de prachtige verlichting op maat. Elk detail draagt bij aan de sfeer.

Het salon van DESSANGE draagt zorg voor het milieu en heeft een plantenmuur in de shampooruimte, waar de PHYTODESS-lijn met natuurlijke producten een ereplaats inneemt. De combinatie van de planten en het visgraatparket voegt een rustgevend vleugje natuur toe. Elke klant krijgt een persoonlijke behandeling met producten die rijk zijn aan kostbare oliën en planten- en bloemextracten, die zowel natuurlijk als doeltreffend zijn.

Dessange Brugmann
© Presse

Elk decoratie-element is zorgvuldig uitgedacht om iedereen een unieke ervaring te bieden. DESSANGE blijft trouw aan zijn belofte van uitmuntendheid en blaast zijn iconische erfgoed nieuw leven in. Welkom in een salon waar iedereen zich thuis voelt, in een luxueuze en hartverwarmende omgeving.

LEES OOK

Beauty tips: zo krijg je in 2024 je beste huid ooit

All of me: de meest duurzame geur van Narciso Rodriguez