All of me : De meest duurzame geur van Narciso Rodriguez

Gepubliceerd op 22 december 2023 door ELLE Partner
All of me : De meest duurzame geur van Narciso Rodriguez ©Narciso Rodriguez

In een wereld waarin het ecologisch bewustzijn een steeds belangrijkere rol speelt, kiezen luxemerken voor meer verantwoorde en duurzame praktijken. Narciso Rodriguez neemt met zijn nieuwe geur "All of Me" het voortouw in deze groene revolutie van de parfumerie en combineert luxe met respect voor het milieu.

"All of Me", de nieuwste geur van Narciso Rodriguez, vormt niet alleen een geurig hoogstandje, maar ook een diepgaand engagement voor duurzaamheid. Deze geur blinkt uit door zijn milieuvriendelijke samenstelling. Zo is 88% van de ingrediënten van natuurlijke oorsprong en 99,5% biologisch afbreekbaar. Maar Narciso Rodriguez gaat nog een stap verder: 85,5% van de ingrediënten wordt gerecycled en er wordt bijzondere aandacht besteed aan een verantwoorde herkomst van de voornaamste ingrediënten.

©Narciso Rodriguez

Verantwoorde keuzes

De keuze voor een vegan formule weerspiegelt de wens van de designer om de impact van zijn parfum op de planeet te beperken en om tegemoet te komen aan de verwachtingen van consumenten die begaan zijn met de ethische kant en dierenwelzijn. Deze visie maakt deel uit van een globale aanpak die verder gaat dan de samenstelling van het parfum zelf en getuigt van zijn sterke inzet voor de bescherming van de natuur en het behoud van de biodiversiteit.

Door te kiezen voor ingrediënten die niet afkomstig zijn van dierlijke uitbuiting, toont Narciso Rodriguez perfect aan hoe luxe en respect voor flora en fauna hand in hand kunnen gaan.

Het flesje is een ontwerp van Narciso Rodriguez zelf en is het uithangbord van deze combinatie van esthetiek en ecologische verantwoordelijkheid. De zuivere lijnen, die zo typerend zijn voor de verpakkingen van het merk, zijn compatibel met een innovatief navulsysteem. Dit initiatief is niet alleen een stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid, het is ook een primeur voor het Modehuis Narciso Rodriguez. Het navulsysteem verlengt de levensduur van de designerfles, vermindert de hoeveelheid afval en bevordert een meer verantwoorde consumptie.

©Narciso Rodriguez

Deze aanpak van Narciso Rodriguez staat symbool voor een visie waarbij elk detail is ontworpen om de ecologische voetafdruk zoveel mogelijk te beperken en tegelijkertijd een luxueuze en verantwoorde ervaring te bieden.

Een geëngageerde designer 

Narciso Rodriguez staat bekend om zijn grensverleggende denkwijze en heeft duurzaamheid altijd centraal gesteld. Al 20 jaar probeert hij natuurlijke formules en herbruikbare verpakkingen te combineren en "All of Me" is hiervan zijn meest geslaagde statement. Deze geur is niet alleen een lustobject vanwege de verslavende geur, maar staat ook symbool voor zijn inzet voor een groenere toekomst.

Narciso Rodriguez' innovatieve benadering van duurzame parfumerie maakt van "All of Me" een schoolvoorbeeld voor de industrie. Door deze geur te dragen, maken consumenten niet alleen een keuze voor luxe, maar ook voor een weloverwogen en verantwoorde consumptie. "All of Me" is een uitnodiging om deel te nemen aan een bredere beweging, waarbij luxe en duurzaamheid niet langer tegenstrijdig zijn, maar nauw met elkaar verbonden.

"All of Me" van Narciso Rodriguez is meer dan een geur; het is een ode aan schoonheid, natuur en verantwoorde innovatie. Het is de belofte van een geur die de ziel raakt en tegelijkertijd zorg draagt voor onze planeet. Een ware revolutie in de parfumwereld, die volledig aansluit op de ambities van een samenleving die op zoek is naar zingeving en respect voor het milieu.

©Narciso Rodriguez

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Narciso Rodriguez.

LEES OOK :
Feestelijke make-up: Vind het perfecte cadeau met de DESSANGE Limited Collectie
We love : het winterwonderland van het prestigieuze Omega house
Deze vrouw is verantwoordelijk voor Zalando’s digitale designer revolutie