High quality time in de Turkse oase

Geüpdatet op 4 december 2023 door ELLE Partner Foto’s: Annabel Pesant
High quality time in de Turkse oase

Influencer Annabel Pesant spendeerde samen met haar mama drie wonderbare nachten in het Maxx Royal Kemer Resort. Ze neemt ons mee op haar trip.

Wat was je eerste indruk van het resort?

"De omgeving van het Maxx Royal Kemer Resort is echt een oase van rust, midden in de bergen. Het uitgestrekte strand beschikt over een privébaai die uitkijkt over het turquoise water. Wat de architectuur betreft, staan minimalistische en strakke vormen centraal. Aardetinten en donker hout zorgen ervoor dat het resort perfect samenvloeit met de omringende natuur."

Hoe was je kamer?

"Onze kamer was ingericht in boutique-stijl met een luxueuze afwerking en technologische snufjes zoals een ingebouwde tv in de spiegel. Ook hier worden de natuurelementen doorgetrokken naar binnen dankzij grote ramen en veel lichtinval. Onze twee terrassen grensden aan het zwembad waardoor we vanuit onze kamer het water in konden springen. Het bovenste terras was voorzien van een eigen jacuzzi. Heerlijk!"

Welke details maakten je verblijf extra speciaal?

"Het luxe gevoel start al bij de privéchauffeur die je opwacht aan de luchthaven en dit niveau van gastvrijheid houdt aan gedurende elk aspect van de reis. Iedereen die bij het Maxx Royal Kemer Resort werkt, is enorm vriendelijk en behulpzaam. Daarnaast kregen we de tijd van ons verblijf een virtual assistant toegewezen die ons via Whatsapp steeds bijstond waar nodig."

Hoe beviel het Maxx Royal Kemer Resort je op culinair vlak?

"Met de keuze uit maar liefst acht restaurants is er voor ieder wat wils. Van de mediterraanse keuken tot sushi en zelfs een steakhouse. Elk gerecht dat ik proefde in het resort was van hoogstaande kwaliteit en ook de wijnen in het assortiment waren geweldig. Van ontbijt tot diner: we werden de hele dag door helemaal verwend. Doorheen de dag konden we daarenboven terecht bij de in-house patisserie, chocolatier of healthy food corner voor een snack."

Wat was het culinaire hoogtepunt van de reis?

“Het bezoek aan het restaurant van de met een Michelinster bekroonde chef Alfredo Russo was waanzinnig goed. Voor het zevengangenmenu konden we kiezen tussen vlees of vis en wij gingen voor vis. Van begin tot einde was dit een hoogstaande culinaire beleving met gerechten als sorbet van oester, witte chocolade met kaviaar en pasta met kreeft. Als afsluiter kregen we tiramisu die live aan onze tafel werd bereid. Dit was oprecht de lekkerste tiramisu die ik ooit heb geproefd. Tenslotte wist de sommelier ons gedurende deze avond ook steeds de best passende wijnen voor te stellen."

Welke faciliteiten blijven je het meeste bij?

"In de spa kan je terecht voor reformer pilates, wat voor mij echt een droom is om dit ook tijdens mijn vakantie te kunnen beoefenen. Verder kan je in de spa verschillende behandelingen zoals IV- drip en LPG boeken. Mijn mama en ik genoten hier van een relaxerende duo massage en ontspanden in de sauna en het stoombad. Op de terugweg stopten we bij het spa-restaurant voor een detox sapje. Last but not least vormt het Maxx Royal Kemer Resort een waar walhalla voor gezinnen met kinderen. Zo biedt Maxxiland de hele dag door leuke activiteiten voor baby’s en kinderen onder toezicht, terwijl de ouders zelf kunnen genieten van het strand of het zwembad.”

Wat heeft je het meest verrast?

"De grootste verrassing was voor mij de waaier aan culinaire mogelijkheden, die bovendien nog eens allemaal in het verblijf waren inbegrepen alsook het aanbod van luxe boetieks met leuke merken. Je kan in het Maxx Royal Kemer Resort gerust een week vertoeven zonder het resort uit te komen en je allesbehalve vervelen."

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Maxx Royal Kemer Resort.

LEES OOK:
Slow travel: een ecologische uitstap naar Barcelona
Hoe was het? De masterclass ELLE x Tommy Hilfiger in Brussel
Quiz: beoordeel de kwaliteit van je slaap en ontdek welk type slaper je bent