Slow travel: een ecologische uitstap naar Barcelona

Gepubliceerd op 6 november 2023 door ELLE België
Slow travel: een ecologische uitstap naar Barcelona ©Unsplash

Barcelona, de parel van de Middellandse Zee, betovert reizigers van over de hele wereld met haar unieke charme. Onder de gouden stralen van de Catalaanse zon heeft de stad een aanzienlijke reis gemaakt naar duurzaamheid en milieubehoud. Hier vind je een overzicht van hoe je van je milieuvriendelijke verblijf een onvergetelijke ervaring kunt maken.

Groen ticket om de stad te ontdekken 

Wanneer je Barcelona verkent, kies dan voor milieuvriendelijke vervoermiddelen. Het nieuwste model van Volvo, de EX30, past perfect in deze visie. Met zijn minimalistische ontwerp en efficiënt gebruik van materialen heeft deze nieuwe SUV de laagste koolstofvoetafdruk van alle Volvo's tot nu toe. Het resultaat? Een rijervaring zonder vervuilende emissies. Het verkennen van de straten van Barcelona wordt kinderspel en draagt bij aan het behoud van onze planeet. 

De groene longen van Barcelona 

Natuur speelt een belangrijke rol in Barcelona. In de stad zijn er talloze parken en groene plekken waar zowel inwoners als bezoekers te midden van weelderige vegetatie kunnen ontspannen. Het Ciutadella-park, het door Gaudí ontworpen park Güell en het Montjuïc-park bieden een unieke buitenervaring. Geniet van deze oases van rust, ver weg van het hectische stadsleven. 

Lokale en biologische keuken 

Van de keuze van ingrediënten tot de strijd tegen voedselverspilling, wat er op ons bord belandt, heeft een aanzienlijke impact op onze planeet. Bij het verkennen van de culinaire scene van Barcelona zou je zeker moeten genieten van de heerlijkheden uit de lokale en biologische keuken. De restaurants in de stad zetten in op verse en lokale producten, wat duurzaamheid bevordert en authentieke smaken biedt. 

Bistro Helena en Casa Amàlia, om er maar twee te noemen, zijn opmerkelijke adressen waar elk gerecht een viering is van verantwoorde landbouw. Deze restaurants weerspiegelen het rijke erfgoed en culinaire vakmanschap van Barcelona, met een sterke nadruk op de versheid van marktproducten en een inzet voor eerlijke en seizoensgebonden gerechten.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Bistro Helena (@bistrohelenabcn)

Groen luxehotel 

Wat is luxe zonder duurzaamheid? Tijdens je verblijf mag je het ME Barcelona Hotel niet missen, een oase van elegantie in het hart van de stad, dat verder gaat dan alleen luxe en een diepgaand engagement voor onze planeet omarmt. Dit bekende etablissement heeft resoluut ingezet op duurzaamheid, met milieuvriendelijke praktijken op alle niveaus. 

Van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen tot het verminderen van afval en het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakproducten, toont het ME Barcelona Hotel de weg naar ecologie in de hotelsector en biedt het een onvergetelijke ervaring in harmonie met de omliggende natuur.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par ME Barcelona (@mebarcelonahotel)

LEES OOK:
Dit zijn de 7 beste reisbestemmingen voor december
Diesel opent gloednieuwe flagship store in Antwerpen
Deze trend gaan we de hele herfst lang dragen