Dit zijn de 7 beste reisbestemmingen voor december

Geüpdatet op 3 november 2023 door Lisa Aelvoet
Dit zijn de 7 beste reisbestemmingen voor december

December biedt heel wat mogelijkheden wanneer het op magische bestemmingen aankomt om het jaar in stijl af te sluiten. Of je nu op zoek bent naar een winterwonderland of tropische island vibes, dit zijn de leukste reisbestemmingen voor de maand december.

1. Rovaniemi, Finland

Rovaniemi, gelegen in Fins Lapland, garandeert een onvergetelijke reiservaring. Deze winterbestemming staat bekend als de officiële thuisbasis van de kerstman en ademt kerst. Van het betoverende Noorderlicht tot het Arctische landschap, Rovaniemi valt het best te omschrijven als sprookjesachtig. Bezoek de Santa Claus Village, ga op rendiersafari of maak een huskytocht door de met sneeuw bedekte bossen.

2. Tallinn, Estland

In december vormt het historische centrum van Tallinn, omringd door middeleeuwse muren, het decor voor een pittoreske kerstmarkt. De geplaveide straten en historische gebouwen komen tot leven met kerstlichten en ambachtelijke kraampjes. Een echt winterwonderland!

3. Cancún, Mexico

Voor wie het Belgische winterweer wil ontglippen, vormt Cancún een heerlijk toevluchtsoord met warme temperaturen en prachtige stranden. Geniet van de azuurblauwe zee, ontspan op de parelwitte zandstranden en verken de rijke onderwaterwereld al snorkelend of duikend. Wedden dat je niet meer weg wil?

LEES OOK: Dit zijn de populairste reisbestemmingen voor 2023

4. Kaapstad, Zuid-Afrika

December is de perfecte tijd om Kaapstad te bezoeken. Terwijl het noordelijk halfrond de winter trotseert, geniet Zuid-Afrika immers van zomerse temperaturen. Verken de Tafelberg, proef heerlijke wijnen in de nabijgelegen wijnlanden of ontdek de bruisende sfeer van de stad. Het beste van al? Dankzij het luttele tijdsverschil van slechts één uur, krijg je geen last van een jetlag!

5. Wenen, Oostenrijk

In december verandert Wenen in een sprookjesstad met betoverende kerstmarkten, weelderige paleizen en historische architectuur. De straten vullen zich met de geur van glühwein en de klanken van klassieke muziek, wat de stad een onweerstaanbare charme geeft.

6. New York, Verenigde Staten

Van de iconische kerstboom in Rockefeller Center tot de schitterende etalages van Fifth Avenue en de schaatsbaan in Central Park, New York vormt een magische plek om de feestdagen door te brengen. De bruisende energie, het winkelen en de theatershows garanderen een onvergetelijk verblijf.

7. Palawan, Filipijnen

Voor reizigers op zoek naar een originele bestemming vormt Palawan een ongerept paradijs. Deze archipel van adembenemende eilanden verbluft met kristalhelder water,  kalkstenen kliffen en indrukwekkende onderwaterlandschappen. Palawan staat bekend om zijn prachtige duiklocaties, diverse flora en fauna, wat het een perfecte bestemming maakt voor een tropische decemberervaring.

Plan jij een decembertrip? Op Booking.com vind je heel wat leuke hotels op alle bovengenoemde bestemmingen!