Diesel opent gloednieuwe flagship store in Antwerpen

Gepubliceerd op 30 oktober 2023 door Lore Ginneberge
Diesel opent gloednieuwe flagship store in Antwerpen Diesel

Antwerpen is een stad die bekend staat om zijn modescène en nu is er nog een reden om enthousiast te zijn. Diesel opent een gloednieuwe winkel op de historische Schuttershofstraat. Een bijzondere locatie, vooral voor Glenn Martens, de Belgische Creative Director van het merk.

Een persoonlijk tintje van Glenn Martens

De winkel heeft een speciale betekenis voor Glenn Martens, die zelf uit België komt en is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Sinds Martens' aanstelling in oktober 2020 onderging het label een ware transformatie. De ontwerper zette Diesel op de kaart als designermerk dat trends dicteert, met shows tijdens Milaan Fashion Week en collecties gedragen door sterren wereldwijd.

Martens' gedurfde visie heeft Diesel een nieuw elan gegeven, en dat zie je terug in de Antwerpse winkel. De originele kalkstenen gevel is zorgvuldig gerestaureerd volgens de erfgoedcriteria van Antwerpen, met het direct herkenbare Biscotto-logo van Diesel als finishing touch.

De Diesel codes

De winkel vertegenwoordigt een evolutie van Diesel’s recent gelanceerde retaildesignconcept dat de winkels in Europa verbindt. Met grafische toepassingen in het iconische Diesel-rood en industriële metalen billboards waan je je in een stijlvolle industriële omgeving. Het middelpunt van de winkel is een vrijstaand, verweerd billboard dat een replica is van de borden die ooit de mythische Amerikaanse Route 66 sierden.

Diesel Antwerpen
Diesel

Capsulecollectie en meer

De rode kamer is speciaal gewijd aan de denimcollectie, die het kloppende hart van het merk vormt. Bovendien zal de winkel een exclusieve capsulecollectie aanbieden. Deze collectie, gemaakt van distressed denim met een zilveren folielaag, bestaat uit een denim jas, jeans, een longsleeve T-shirt, een tanktop en zelfs metallic denim laarzen.

Bezoek de winkel om je te laten verrassen en inspireren door Diesel's meest krachtige visuele taal, en wie weet, misschien verlaat je de winkel wel in een trending denim op denim-look.

Adres: Schuttershofstraat 5, Antwerpen. Meer info via diesel.com