Mica Argañaraz: authentieke muze van Narciso Rodriguez

Geüpdatet op 28 september 2023 door ELLE Partner
Mica Argañaraz: authentieke muze van Narciso Rodriguez ©Narciso Rodriguez

Het Argentijnse model en artieste is het gezicht van de lanceringscampagne van all of me, het gloednieuwe vrouwenparfum van ontwerper Narciso Rodriguez.

Je had al met Narciso Rodriguez samengewerkt voor zijn modeshows. Kan je ons vertellen over hoe jullie elkaar hebben ontmoet en hoe jullie relatie is gevorderd?

Ik vond het geweldig om deel te nemen aan de shows van dit grote mode-icoon. Tijdens deze evenementen krijg je echter niet altijd de kans om nauw met de ontwerper samen te werken, omdat het er backstage hectisch aan toegaat. Ik vond het geweldig om tijd met hem te kunnen doorbrengen tijdens deze shoot en niet alleen om weer met hem samen te werken, maar ook om hem beter te leren kennen. Hij is een ruimhartige en fascinerende man. Tijdens de campagne hebben we ideeën uitgewisseld om de ziel van de all of me-vrouw zo goed mogelijk weer te geven en ik ben erg trots op wat we hebben bereikt.

Wat betekent de naam all of me voor jou? Hoe interpreteer je die?

Ik denk dat de naam ons eraan wil herinneren om een authentiek leven te leiden, waarbij we elk facet van onze identiteit liefdevol omarmen.

Kan je ons iets meer over die van jou vertellen?

Nou, dat zou wel even kunnen duren. Ik heb het gevoel dat ik in een dag tien verschillende mensen kan zijn! Ik heb een creatief en artistiek kantje, maar ook een energieke en vastberaden kant. Ik ben van nature heel onafhankelijk en ik weet wat ik wil. Maar wanneer ik met twijfels zit, heb ik de bevestiging nodig van mijn vrienden en familie. Ik kan van dag tot dag heel anders zijn: soms ga ik tot diep in de nacht uit en soms wil ik gewoon op de zetel zitten met een goede Netflix-serie en takeaway. Ik ben heel sociaal, maar ik heb ook periodes nodig om alleen te zijn.

Waar roepen de noten van all of me (roos, geranium en muskus) in je op?

Ik heb muskus altijd erg verslavend gevonden. Het is trouwens wat me in eerste instantie aantrok tot het merk Narciso Rodriguez toen ik een paar jaar geleden hun geuren begon uit te proberen. Ik hou van het "huid-op-huid"-gevoel van muskus. Rozengeur vind ik een geweldige klassieker, maar ik heb het nooit gedragen omdat ik dacht dat het te traditioneel zou zijn. Maar toch geeft all of me het een moderne metamorfose, heel anders dan ik me had voorgesteld. Van de geranium wist ik niet veel over de geur. Toen ik met Narciso Rodriguez samenwerkte, ontdekte ik dat het een atypisch ingrediënt is in vrouwenparfums, omdat het bijna uitsluitend in mannengeuren wordt gebruikt. Ik vind het geweldig dat het ook in all of me verwerkt zit.

Wat is je belangrijkste tip in het leven?

Ik denk dat "licht reizen" een must is, letterlijk en figuurlijk: je moet je ontdoen van overbodig gewicht - fysiek en emotioneel - om je te concentreren op het essentiële.

Hoe zorg je voor jezelf?

Door tijd voor mezelf te nemen en mijn mentale gezondheid op de eerste plaats te zetten.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met Narciso Rodriguez.

Lees ook :
Divine Wines: ontdek wijn
Hiboo, jouw slaapbuddy, strijkt neer in Brussel
4 haarstijlen die dun haar er dikker laten uitzien