De avontuurlijke reis van fotografe Estelle Parewyck

Gepubliceerd op 16 oktober 2023 door ELLE Partner
De avontuurlijke reis van fotografe Estelle Parewyck

Brussel-Begur in een auto met daktent. Zo wou deze globetrotter in hart en nieren haar man en twee kleine avonturiers van 1 en 4 jaar opnieuw in verbinding brengen met de natuur. Het was een geslaagde uitdaging voor deze avontuurlijke ziel die van mooie dingen houdt en vastbesloten is om zoveel mogelijk van elke seconde te genieten.

De Brusselse fotografe Estelle Parewyck heeft altijd al de passie gekoesterd om de wereld te ontdekken. Door haar lens legt ze het leven, de mensen en het verstrijken van de tijd vast. Maar hoe kon ze haar voorliefde voor nieuwe ervaringen als moeder doorgeven en haar kleine stadsmensjes laten proeven van avontuur? Estelle Parewyck vertrouwt ons haar draaiboek toe: "Ik voelde een brandend verlangen om mijn kinderen de wereld te laten ontdekken, om ze uit hun comfortzone te halen en om nieuwe verbindingen te maken. Zo’n herinneringen zijn erg belangrijk en onbetaalbaar. Je kan zo'n tijdloos moment niet kopen en een eenvoudige ervaring kan zo geweldig krachtig zijn". Met haar man en hun twee peuters begonnen ze aan een ongelooflijke reis met de wagen. Ze legden in twee weken tijd maar liefst 5.000 kilometer af, van Brussel naar het Spaanse Begur, met alleen een daktent als beschutting. Het minihuisje is aangepast aan hun 4X4 en meet zo’n 190 cm aan elke kant, ideaal voor 2 volwassenen en 2 kinderen."Deze reis was een echt roadtrip-avontuur, doorspekt met buitengewone ontdekkingen en momenten van pure vrijheid. Onze route voerde ons langs prachtige bestemmingen, zoals Bordeaux, het Yesa-meer, de Mallos de Riglos, de Sierra de Guara, de Salto de Bierge, het Mediano-meer, Finestras ... Ons enige referentiepunt op de wereld was ons Khaki Field Expedition-horloge van Hamilton, dat feilloos betrouwbaar is. Het is uitgerust met een kompas dat echt onmisbaar is - vooral op reis - en is waterdicht tot 10ATM, wat zeker niet overbodig is in het dagelijks leven ..."

Estelle Parewyck wijst naar de horizon. Ze draagt haar Hamilton Khaki Field Expedition horloge om haar pols.

Verandering van programma: de sleutel tot avontuur

Estelle had oorspronkelijk een reis naar Noorwegen gepland met hun daktent, maar het slechte weer dwong haar om op het laatste moment haar plan te wijzigen. "Ik keek op mijn horloge en zei: OK, we hebben twee uur om ons idee om te gooien, het aftellen begin nu!” En zo besloten ze om naar het noorden van Spanje te trekken, op zoek naar avontuur en het onbekende. Hun eerste stop in Hossegor, waar ze onderdak vonden in een boerderij dankzij de Parc4Night-app, ging gepaard met regen. Een regen die, in tegenstelling tot wat ze zich had voorgesteld, de kinderen een poëtisch moment, varkentjes en een waarheid als een koe over de natuur bijbracht: het is de natuur die beslist. "We maakten van elke wandeling een leuk avontuur. We namen een bad in beekjes, plukten wilde munt, stonden midden in de nacht op om naar vallende sterren te kijken en maakten herinneringen die ons voor altijd bij zullen blijven." Voor Estelle was loslaten, vooral met jonge kinderen, het sleutelwoord tijdens hun reis. “Ons tijdsgevoel werd enkel geleid door onze Khaki Field Expedition-horloges. Op die manier maakte Hamilton - het toonaangevende Zwitserse en Amerikaanse horlogemerk sinds 1892 - ook deel uit van de reis.”

In verbinding met de wereld

Dicht bij de natuur zijn, de zon zien ondergaan en de diepe verbondenheid met de natuurelementen maakten deze ervaring zo uniek. "De tijd vliegt razendsnel voorbij. We concentreerden ons op onze basisbehoeften: voedsel en water vinden, proeven, eten, slapen, communiceren, observeren, luisteren ... Door de dagelijkse rush vergeten we dat dit het enige is waaruit we bestaan. Het principe van een bivak, waarbij het kamp elke dag op- en afgebouwd moet worden, de spullen moeten opdrogen en een kleine ruimte op orde moet blijven, heeft de kinderen een gevoel van discipline en verantwoordelijkheid bijgebracht. Ze begrepen al snel hoe belangrijk het is om zorg te dragen voor hun omgeving. Het gevoel van vrijheid tijdens de hele reis was gewoon ongelooflijk, ook al zijn we gebonden aan de wetten van de natuur en het weer ..."

De reis heeft Estelles zelfvertrouwen en haar vermogen om het onbekende tegemoet te treden erg versterkt. De uitdagingen die ze onderweg tegenkwam, stimuleerden haar creativiteit en haar vermogen om oplossingen te vinden, zelfs in ongemakkelijke situaties. Het was een mooie reminder dat het ware avontuur schuilt in ontdekkingen, dicht bij de natuur staan en loslaten. Waardevolle lessen die Estelles kinderen hun hele leven met zich mee zullen dragen.

#HamiltonWatch #HamiltonExpedition

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Hamilton en Estelle Parewyck.

Lees ook:

Ontdek Sion, de authentieke en verkwikkende bestemming

K-Way®: het beroemde label zet het najaar sportief in

Pura Vida! Onze favoriete adressen in Costa Rica