Break-up season: deze celebrity koppels overleefden de zomer niet

Gepubliceerd op 4 september 2023 door Lisa Aelvoet Foto’s: Getty Images
Break-up season: deze celebrity koppels overleefden de zomer niet

De zomer is voorbij en daarmee ook de relatie van heel wat celebrity koppels. De laatste maanden gingen immers extreem veel Hollywood-paren uit elkaar. 

Doorgaans start 'break-up season' in de maand september, maar dit jaar ging het hek al vroeger van de dam. Annemieke Dubois, owner en matchmaker van high end matchmakingkantoor Jade & Jules en auteur van het boek Relationele Intelligentie, licht toe:  “Er is inderdaad sprake van een ware golf van scheidingen onder beroemdheden deze zomer. Dit kan te wijten zijn aan een combinatie van persoonlijke, relationele en/of zakelijke factoren."

"Celebrities krijgen bijvoorbeeld vaak te maken met intense media-aandacht en publieke druk, wat extra stress kan veroorzaken in hun relaties. En die constante aandacht kan leiden tot spanningen. Verder kunnen de hectische schema's van de entertainmentindustrie kunnen een tol eisen op persoonlijke relaties, vooral als partners lang van elkaar gescheiden zijn vanwege werkverplichtingen."

"Tenslotte worden beroemdheden vaak blootgesteld aan verleidingen die hun relaties kunnen belasten. Een excessieve levensstijl, de opmars van de vrije liefde en het feit dat ‘Liefde’ steeds meer een feest wordt om te vieren en minder een instrument om een gezin te stichten maakt dat ‘onvoorwaardelijke liefde voor het leven’ stilaan op de achtergrond verdwijnt."

"Het is belangrijk op te merken dat deze factoren niet exclusief zijn voor beroemdheden", zegt Annemieke. "Ze kunnen van invloed zijn op ieder van ons, eender waar je staat op de sociale ladder of hoe zichtbaar je ook bent. Echtscheidingen zijn complexe en gevoelige situaties, en ze kunnen verschillende oorzaken hebben die uniek zijn voor elk koppel."

Deze celebrity koppels verbraken deze zomer hun relatie

Natalie Portman & Benjamin Millepied

Na elf jaar huwelijk lijken Natalie Portman en Benjamin Millepied nu elk hun eigen weg te gaan. In juni begon de geruchtenmolen volop te draaien over de vermeende affaire van Benjamin met de 25-jarige klimaatactiviste Camille Étienne. Volgens US Weekly probeerde het koppel hun relatie nog te herstellen maar sinds Natalie in augustus zonder trouwring werd gespot, lijkt er geen hoop meer te zijn voor het paar.

Sofia Vergara & Joe Manganiello

In juli kondigden Sofia Vergara en Joe Manganiello via Page Six aan dat ze na zeven jaar huwelijk "de moeilijke beslissing hadden genomen om te scheiden". Het voormalige koppel streed een tijdje om de voogdij van hun 10-jarige hondje 'Bubbles', die niet was meegenomen in hun huwelijkse voorwaarden, maar midden augustus gaf Sofia toe en liet ze de volledige voogdij over aan Joe.

Ariana Grande & Dalton Gomez

Ariana Grande zou haar man-sinds-2-jaar Dalton Gomez verlaten hebben voor niemand minder dan... Spongebob. Of tenminste voor Ethan Slater, de acteur die Spongebob vertolkte op Broadway. De twee leerden elkaar kennen op de set van Wicked, waar ze volgens een bron van Entertainment Tonight bevriend raakten "omdat ze veel met elkaar gemeen hebben en ook dezelfde interesses delen". In januari zouden Ariana en Dalton vervolgens in alle stilte uit elkaar zijn gegaan waarna de romance tussen Ariana en Ethan opbloeide. Dit zou uiteindelijk geleid hebben tot nóg een scheiding, namelijk die tussen Ethan en zijn vrouw Lily Jay, die samen een baby van nog geen jaar oud delen. Dat maakt van de scheiding tussen Ari en Dalton een van de meest besproken break-ups van deze zomer.

Bella Hadid & Marc Kalman

Ook voor Bella Hadid en Marc Kalman viel het doek deze zomer. Het supermodel en de art director besloten een punt te zetten achter hun tweejarige relatie. Waarom precies is niet duidelijk. Een insider stelt: "Bella is een heel aardig persoon, maar worstelt met de druk van de roem".

Rosalía en Rauw Alejandro

Rosalía en Rauw Alejandro beëindigden deze zomer hun driejarige relatie. Het nieuws komt slechts enkele maanden nadat het paar zich verloofde en samen de EP 'RR' uitbrachten. Rosalía deelde hierover een cryptisch bericht op Instagram: "Ik hou zoveel van Raúl, respecteer hem en bewonder hem. Besteed geen aandacht aan verzonnen verhalen, we weten wat we hebben meegemaakt. Dit is geen makkelijk moment, dus bedankt iedereen voor het begrip en respect."

Sophia Bush & Grant Hughes

Sophia Bush besloot haar man Grant Hughes na slechts 13 maanden huwelijk te verlaten. De break-up komt extreem onverwacht en de reden achter de plotse scheiding blijft vooralsnog onbekend. Voor hun eenjarig jubileum plaatse Sophia nog een hartverwarmende post op Instagram met als onderschrift: "Vandaag is het 365 dagen dat ik je 'man' noem," schreef ze bij een zwart-wit throwback foto van de twee op hun trouwdag. "De beste beslissing van mijn leven. Het voelt nog steeds zo. Extatisch. Rennend naar de toekomst, grijnzend en lachend, samen. Ik hou van je, mijn favoriet. Gefeliciteerd 🤍."

Britney Spears & Sam Asghari

Het schijnbare sprookjeshuwelijk tussen Britney Spears en Sam Asghari was geen lang leven beschoren. Nadat Britney vorig jaar eindelijk kon losbreken uit het curatorschap van haar vader Jamie, stapte ze in het huwelijksbootje met Sam na een relatie van vijf jaar. Het paar leek dolgelukkig maar kwatongen beweren dat geruchten over Britney's vreemdgaan roet in het eten gooiden. Dat leidde het paar ertoe om - net zoals zoveel celebrity koppels deze zomer - hun relatie te beëindigen.