Last van tijdelijke haaruitval? Zo pak je dit aan

Geüpdatet op 2 oktober 2023 door ELLE Partner
Last van tijdelijke haaruitval? Zo pak je dit aan

Wanneer je met tijdelijke haaruitval te maken krijgt, kan dat een flinke knauw in je zelfvertrouwen betekenen. Belangrijk is dan ook om te onthouden dat je niet alleen bent en dat dit hoogstwaarschijnlijk het gevolg is van externe factoren en geen blijvende schade aanricht, mits de juiste verzorging.

Tijdelijk haarverlies, ook wel bekend als telogeen effluvium, is een tijdelijke vorm van haarverlies waarbij een groter dan normaal aantal haren in de rustfase van de haargroeicyclus terechtkomt en uiteindelijk uitvalt. Dit kan leiden tot dunner wordend haar en in sommige gevallen zelfs tot het verlies van handenvol haar. 

Wat zijn de triggers van tijdelijke haaruitval?

Verschillende factoren kunnen bijdragen aan tijdelijk haarverlies. Zowel emotionele als fysieke stress zijn veelvoorkomende boosdoeners. Het verlies kan bijvoorbeeld volgen op een crashdieet of op een zwangerschap, vanwege de hormonale veranderingen die het lichaam beïnvloeden. Tenslotte kunnen ook de seizoenen een rol spelen bij tijdelijk haarverlies, dat vaak in de herfst plaatsvindt.

Het kan een heel verontrustende ervaring zijn wanneer je haar in bosjes uitvalt, maar weet dat dit in de meeste gevallen het gevolg is van externe factoren en dat je lokken op termijn weer zullen aandikken. No stress, vroeg of laat zullen er nieuwe haren beginnen groeien vanuit de haarwortel. En om dit natuurlijke herstelproces te ondersteunen, kan je je zowel tot interne als externe oplossingen richten. 

Voed je haar van binnenuit

Een gezond en gebalanceerd dieet is essentieel voor een gezonde haardos. Om de natuur een handje te helpen kan je voedingssupplementen overwegen om de haargroei te ondersteunen. Deze bevatten vaak een combinatie van aminozuren, vitaminen en mineralen die de bouwstenen vormen voor sterk en veerkrachtig haar.

Het Anacaps Tri-Activ voedingssupplement van Ducray* bevat naast essentiële aminozuren als bouwsteen voor het haar, ook vitamine B8 en selenium voor respectievelijk het behoud van gezond haar en gezonde nagels in geval van tijdelijk haarverlies. Maar dat is niet alles: vitamine B3 en B6 in het voedingssupplement helpen ook de vermoeidheid tegen te gaan.

Het Anacaps Tri-Activ voedingssupplement van Ducray

Shop hier

Upgrade je haarverzorgingsroutine

Kamp je met tijdelijke haaruitval? Geef je lokken dan wat extra liefde in de vorm van een voedende haarverzoringsroutine. Een serum of lotion met ingrediënten die de bloedcirculatie bevorderen en de haarzakjes voeden, kan hierbij niet ontbreken. Maar kies ook je shampoo bewust en ga hiervoor langs bij de (para)farmacie.

De Anaphase+ shampoo van Ducray revitaliseert het als het ware je haardos. Deze aanvullende shampoo tegen haaruitval voedt én versterkt het haar tegelijkertijd met meer volume als resultaat.

De Creastim Reactiv lotion remt haaruitval af en versnelt daarenboven de groei**. Breng deze innovatieve lotion twee maanden lang drie keer per week op je hoofdhuid aan en je zult versteld staan van de resultaten!

Het optimale resultaat? Dat bereik je door de krachten te bundelen. Combineer een voedingssupplement met een haarserum voor een holistische aanpak die het haar zowel van binnenuit als van buitenaf zal versterken, wat resulteert in gezonder, voller haar alsook minder haaruitval.

Doe de test en ontdek welk type haaruitval jij hebt en wat de juiste verzorgingsroutine voor jou is. Klik hier

*Dit voedingsupplement is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichige voeding en een gezonde levenstijl.

**van bestaand haar.

20230442

Dit artikel is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Ducray.

Lees ook:
Gaultier Divine: de zonnige geur voor dit najaar
3 redenen om een hydraterende crème van het Moisture Surge assortiment van Clinique in huis te halen
Back to the roots: vrouwen met dichte krullen veranderen de spelregels