Wellness in een bierbad: bij Thermae 2000 kan het

Geüpdatet op 13 oktober 2023 door Sam Vandenbosch
Wellness in een bierbad: bij Thermae 2000 kan het Bron: Thermae 2000

‘Bier na wijn geeft venijn’; of toch niet? Bij Thermae 2000 in Valkenburg wellness je vanuit een bierbad.

Wellness en bier

Thermae 2000 - gelegen op de Cauberg in Valkenburg, vlakbij de grens van Luik - vindt steeds opnieuw manieren om zich heruit te vinden. Daarom introduceerde het wellnessresort vorig jaar unieke wijnbaden. “De wijnbaden bleken een enorm succes. Reden voor ons om te kijken waar men nog meer in kan baden”, aldus Davey van Keulen, wellnessmanager bij Thermae 2000. Enter 'het bierbad': Thermae 2000 en Brouwerij Klinker, waar ook het Thermae 2000-bier Cauwe wordt gebrouwen, sloegen de handen in elkaar om een nieuwe ervaring op poten te zetten, inclusief een prachtig uitzicht over het Geuldal.

Duurzaam hergebruik ingrediënten

Het bierbad van Thermae 2000 wordt gevuld met onder andere hop, mout en gist, afkomstig uit de brouwprocessen van brouwerij Klinker. “Het kiezelhoudend gehalte van de hop werkt goed om de poriën van de huid te reinigen. Daarnaast is bier rijk aan vitamine B, antioxidanten en actieve enzymen. Hier wordt de huid zacht en soepel van en je haar gaat er mooi van glanzen.” Je zit ongeveer 30 minuten in het bierbad met een watertemperatuur van zo’n 37 graden, en dat terwijl je uitkijkt op het prachtige heuvelland.

Bron: Thermae 2000

Ultieme beleving vanaf de Cauberg

In april 2021 lanceerde Thermae 2000 in samenwerking met Brouwerij Klinker haar eigen bier, gemaakt met het mineraalwater uit de eigen 80 meter diepe drinkwaterbronnen van Thermae 2000. Hoewel het baden niet in Cauwe zelf is, kan je tijdens het wellness-moment in het bierbad genieten van een kleine proeverij van drie verschillende – uiteraard eventueel ook alcoholvrije - bieren.

Stressvrij dankzij ijsbaden

Naast de wijn- en bierbaden, lanceerde Thermae 2000 ook ijsbaden. "Wanneer je jezelf onderdompelt in een ijskoud bad, ontwikkel je de vaardigheid om je comfortabel te voelen in ongemakkelijke situaties. Het stelt je in staat om stress los te laten en je bewust te worden van je eigen lichaam en ademhaling. De basisfilosofie van Thermae 2000 ‘Mens Sana in Corpore Sano’, sluit hier perfect op aan" , onderstreept Bastiaan Klomp, algemeen directeur van Thermae 2000. Je krijgt meer energie, je herstelt sneller, je slaapt beter en je verbetert je bloedcirculatie. Verder beschikt de wellness over diverse binnen- en buitenbaden, rustruimtes, restaurants en een uitgebreid aanbod aan sauna's. Gasten kunnen tevens blijven overnachten in het aangrenzende viersterren wellness hotel.

Bron: Thermae 2000

Ongeziene waterkwaliteit

Thermae 2000 is een waar toevluchtsoord voor rust en ontspanning. Als het oudste wellnesscentrum van Nederland heeft Thermae 2000 een rijke geschiedenis van bijna 35 jaar, waarin het zich heeft ontwikkeld tot een ware koploper in de filosofie van welzijn. In de jaren 80 geloofden twee fysiotherapeuten dat er heilzaam water in de Cauberg in Valkenburg te vinden was, waarvan ze de bron op een diepte van 381 meter ontdekten. Het water is afkomstig uit een onderaards meer dat zich uitstrekt tot in de oude vulkanische gebieden in Duitsland en vol mineralen zit. Zijn bezoekje dus zeker waard, beaamt onze redactie!

Het bierbad is te boeken via de website van Thermae 2000. Ontdek hier alle mogelijke arrangementen en ervaringen die Thermae 2000 te bieden heeft.