Deze influencers moet je volgen als je je eigen kleren wilt maken

Geüpdatet op 28 augustus 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Deze influencers moet je volgen als je je eigen kleren wilt maken

Fan van fashion en DIY's? Neem zeker eens een kijkje op de pagina van deze influencers als je er altijd al van gedroomd hebt om je eigen kleren te maken.

Je eigen kleren kunnen maken, is een droom van velen. Alles past altijd perfect, je broeken zijn nooit meer te lang en je outfits zijn volkomen uniek. Toch is het moeilijk om ermee te starten. Je kan wel een naaimachine kopen en wat stofjes, maar daarmee weet je nog niet wat je zal maken en hoe. Haal daarom inspiratie uit de pagina's van deze influencers die hun eigen kleren maken.

1. Pommelien Thijs

Naast zingen en acteren, post Pommelien Thijs regelmatig TikToks waarop ze haar eigen kleren maakt. Ze denkt daarbij vaak out-of-the-box. Zo maakt ze onder andere bloesjes van afval of met planten. In andere filmpjes toont ze dan weer hoe ze vintage kleren omtovert tot moderne outfits of hoe ze zelf patronen bedenkt. Een ideale bron van inspiratie dus.

@pommelienpommelien Dit duurde te lang!!!! #diy #outfit #trash #demias ♬ Ongewoon

2. Ivan Ihde

Ben je nog maar net gestart met je eigen kleren maken? Dan moet je zeker eens een kijkje nemen op het TikTok-account van Ivan Ihde. In zijn filmpjes legt hij eenvoudige naaitechnieken helder uit, zoals een elastiek in je kleren naaien of een zigzagsteek maken.

@evan.ihde #technicalsewing ♬ Big Time Sensuality

3. Tailor Penny

Voor gevorderden is het account van Tailor Penny een bezoekje waard. De TikTokker toont hoe je complexe technieken kan uitvoeren. Daarnaast laat hij zien hoe je gekochte kleren kan aanpassen. Ideaal voor de vintage lovers onder ons.

@tailorpenny How to make your pants bigger?#placket #foryou #sewing #tailor ♬ Love Me Like You Do(Remix)

4. Kiana Bonollo

Als je de looks van celebrity's wil namaken, moet je Kiana Bonollo volgen. Als fashionista houdt ze de rode lopers nauwlettend in het oog. Ziet ze een look die ze zelf wil, dan recreëert ze die. Daarnaast maakt Kiana haar eigen kleding. In verschillende video's neemt ze haar volgers mee in het proces. Ze verkoopt haar ontwerpen op Etsy, dus je kan ze makkelijk zelf maken.

@kianabonollo Replying to @Mirian Njoh cautiously optimistic or completely delulu?? #dualipa #metgala #fashiondesigner #sewing #draping #patternmaking ♬ Lofi

5. MommyPants

De mama's onder ons weten dat jonge kinderen je veel naaiwerk kunnen opleveren. Ze scheuren tijdens een spel hun kleren of hebben een kostuum nodig voor een optreden. Wie creatieve oplossingen zoekt voor die problemen kan terecht op het TikTik-account van MommyPants. Zij laat zien hoe je leuke kleren voor jonge kinderen maakt en herstelt.

@mommypants3 Costumes are one of my favorite things to make ❤️ #costumeideas #sewingtiktok ♬ Little Bitty Pretty One

LEES OOK: DIY cosmetica: alle tips om je eigen schoonheidsproducten te maken