Drop the mic: de dj-sets van Bibi Seck brengen dopamine op de dansvloer

Gepubliceerd op 26 juni 2023 door Lore Ginneberge
Drop the mic: de dj-sets van Bibi Seck brengen dopamine op de dansvloer Annika Wallis

Bibi Seck is bezig aan een muzikale veroveringstocht van Brussel tot Berlijn. De Antwerpse dj bekijkt het leven door een knalgele bril en die positieve blik sijpelt door in haar sets. House, disco, dance... als Bibi achter de draaitafels staat, dans je met een smile van oor tot oor.

Hoe zou je je sets omschrijven?

"Fun, energetisch... ik wil altijd dat iedereen happy weggaat. Ik draai vooral house en heel veel disco met techno en dance invloeden. Allemaal muziek die je een geweldige tijd bezorgt."

Waar en wanneer is het draaien allemaal begonnen?

"De liefde voor muziek komt vooral van mijn ouders. Mijn mama is een grote muziekfan, ze is bezeten door muziek. Op mijn zestiende leerde ik mensen kennen die ook draaien en heb ik mijn eerste controller gekocht. Dan oefende ik thuis op mijn kamer. Zo is het allemaal gegroeid."

Als vrouwelijke dj moet je meer moeite doen en zorgen dat je techniek perfect is

Hoe ervaar je het verschil tussen draaien op een festival en in een club?

"In een club kan je soms iets dieper gaan, het zijn dan ook vaak kleinere ruimtes. Je kan er meer accenten leggen en in detail gaan. Op een festival moet het allemaal duidelijk zijn, je moet statements maken en de aandacht grijpen. De uitdaging op een festival is dat de energie altijd hoog moet blijven. In een club kan je mensen wat meer meetrekken. Maar ik vind het allebei even leuk."

Bibi seck DJ festivals
Annika Wallis

Wat is volgens jou de grootste uitdaging als vrouw in de muziekindustrie?

"Mensen onderschatten je soms. In het begin had ik het daar moeilijk mee, maar dat is ook een van de redenen waardoor ik zo hard heb geoefend, zodat mensen geen commentaar meer konden hebben en denken dat ik gewoon geboekt werd om mijn uiterlijk. Als vrouw moet je meer moeite doen en zorgen dat je techniek echt goed zit. Dat merkte ik vooral aan het begin van mijn carrière."

Hoe zou je je persoonlijke stijl omschrijven?

"Chaotisch! Het kan soms heel girly zijn, maar even goed meer tomboy. Ik ga vooral af op hoe ik me voel in het moment. Als ik me wil opkleden, veel make-up wil dragen en hakken, dan doe ik dat ook. Maar als ik me minder goed voel, dan draag ik meer comfortabele kleding met sneakers."

Hoe ziet je zomer eruit?

"Ik draai nog op festivals als Paradise City, Dour Festival, Down The Rabbit Hole, Lowlands... Daarnaast ben ik aan mijn eigen muziek bezig, dat is ook iets leuk dat eraan zit te komen. En daarna vertrek ik op vakantie om een beetje uit te rusten na alle boekingen en vooral veel vitamine D op te nemen."