5 biopics over muzikanten die je moet gezien hebben

Geüpdatet op 3 juli 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
5 biopics over muzikanten die je moet gezien hebben

Altijd al willen weten waar bekende muzikanten hun inspiratie vandaan halen? Dan moet je deze vijf muzikale biopics zeker bekijken.

Het klinkt cliché, maar heel wat beroemde artiesten hebben een spectaculair leven geleid. Seks, drugs en rock-'n-roll was bij velen realiteit. Het leven van muzikanten is dan ook een geliefd onderwerp voor films. Benieuwd hoe de grootste sterren ontdekt werden en waar ze hun inspiratie vandaan haalden? Kijk dan zeker deze vijf biopics.

1. Bohemian Rapsody

Van 'We Will Rock You' tot 'I Want to Break Free', de hits van rockband Queen zijn eindeloos. Biopic 'Bohemian Rapsody' laat je ontdekken hoe de band is gegroeid. De film focust daarbij hoofdzakelijk op het turbulente leven van zanger Freddie Mercury. Een getalenteerde jongeman die de grenzen van de muziek verlegde. Tegelijk moest hij zijn geaardheid voor de wereld verbergen. Een zwaar, maar fascinerend leven.

2. Rocketman

De biopic over Elton John is vernoemd naar een van zijn grote hits 'Rocketman'. De film toont de moeilijke jeugd van de wereldberoemde muzikant en hoe hij worstelt om zichzelf te accepteren. De Britse muzieklegende moest jarenlang zijn echte ik verbergen wat tot verslavingen en een eetstoornis heeft geleid. Een hard verhaal, maar gelukkig met een happy end.

3. Elvis

Deze biopic vertelt hoe Elvis the king of rock-'n-roll is geworden. De artiest moest lang vechten voor zijn persoonlijke muziekstijl, maar eens die aansloeg bij het grote publiek gingen alle deuren open. In de achtergrond van Elvis' muzikale leven toont de film verschillende grote historische gebeurtenissen, zoals de Tweede Wereldoorlog en de moord op Martin Luther King.

4. I Wanna Dance With Somebody

De biopic 'I Wanna Dance With Somebody' laat je het trieste levensverhaal van Whitney Houston ontdekken. De carrière en het leven van de zangeres werden grotendeels bepaald door haar strenge vader en koppige manager. Daardoor kon ze niet kiezen wie ze liefhad en waar ze optrad. Ondanks veel persoonlijk verdriet, maakte de zangeres tal van vrolijke hits.

5. Walk the Line

In 'Walk the Line' probeert zanger Johnny Cash zijn grote liefde June terug te winnen. De film vertelt zijn levensverhaal via flashbacks op zijn bekende concert in Folsom State Prison. Door de druk van zijn muziekcarrière en het verlies van zijn oudere broer begint Cash drugs te gebruiken. Daar gaat hij bijna aan ten onder, maar dankzij June herpakt hij zich. Een prachtig muzikaal liefdesverhaal.

LEES OOK: 11 Netflixdocumentaires over celebrity's die je dringend moet kijken