De ‘Scandi haarlijn’ kleurtechniek is de ultieme haartrend voor de zomer

Geüpdatet op 28 mei 2024 door Lore Ginneberge
De ‘Scandi haarlijn’ kleurtechniek is de ultieme haartrend voor de zomer Launchmetrics Spotlight

De 'Scandi hairline' is een populaire nieuwe kleurtechniek die sociale media overneemt. Het proces omvat het subtiel oplichten van het haar rond het gezicht. Het is niet alleen de gedroomde net-van-vakantie-look in een flesje, de haarkleuring is bovendien bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Wat is de 'Scandi haarlijn' kleurtechniek?

De 'Scandi Hairline' - of Scandinavische haarlijn - is een kleurtechniek die specifiek gericht is op het oplichten van de haarlijn rond het gezicht, waardoor het een lichtere, helderdere uitstraling krijgt dan de rest van je lokken. Dit effect wordt nagebootst om het zonlicht dat op natuurlijke wijze op de haarlijn valt te imiteren.

Zo creëert de kapper een Scandi Hairline

Doorgaans wordt de techniek toegepast tijdens het wassen van het haar, na het uitvoeren van andere highlight- of balayage-behandelingen. De kleuringmethode in dat er een smalle sectie haar, ongeveer een centimeter breed, langs de haarlijn wordt geselecteerd. Vervolgens wordt deze sectie behandeld met een oplichtend product dat met de vrije hand wordt aangebracht en enkele minuten intrekt. Om een naadloze overgang te bereiken, is het belangrijk dat de kleur van de haarlijn slechts één of twee tinten lichter is dan de rest van het haar. Hierdoor ontstaat een natuurlijke look die de schoonheid van babyhaartjes en de haarlijn accentueert.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hanna Stefansson (@hannastefansson)

Een haartrend die iedereen staat

Wat de 'Scandi haarlijn' trend zo veelzijdig maakt, is dat deze techniek niet alleen geschikt is voor blondines, maar ook voor roodharigen, brunettes en mensen met donkerder haar die babyhaartjes en de haarlijn op subtiele wijze willen verzachten. De techniek kan er ongelooflijk natuurlijk uitzien, waarbij de kleur perfect mengt met de rest van het haar, maar kan ook gecombineerd worden met krachtigere highlights rond het gezicht voor een meer opvallend effect.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door 💫 ANNA WINCK 💫 (@annawinck)

Het onderhoud van deze kleuring

Om je lichtere haarlijn fris en levendig te houden, kan je elke 12 weken om een touch-up vragen bij de kapper. Voor brunettes en mensen met donkerdere haarkleuren wordt het aanbevolen om een glans of toner toe te voegen om geel- en kopertinten te elimineren en de natuurlijke, sunkissed uitstraling in de verf te zetten.

@quecolour for the blonde who can never be blonde enough #hairlinebump #scandihairline #fyp ♬ Maniac (Flashdance Version) (Re-Recorded / Remastered) - Michael Sembello