Getest: deze behandeling geeft je lichter haar zonder beschadiging

Geüpdatet op 9 januari 2023 door Daphne Dorgelo en ELLE België
Getest: deze behandeling geeft je lichter haar zonder beschadiging

Wil je lichter haar, maar geen zin om je lokken te beschadigen door het kleuren? ELLE test een verzorgende behandeling bij de kapper

Je haar oplichten vergt doorgaans veel onderhoud. Het betekent dat je vaak naar je kapper moet, meer geavanceerde haarverzorging in huis moet halen en last hebt van enige schade - welke producten je ook gebruikt. Hoe kunnen we dan ons haar oplichten zonder de rekening te betalen voor schadelijke folies die gebruikt worden bij het verven?

Daarom zijn haarkleuringen schadelijk

Bleekmiddel breekt in de haarfollikel, terwijl waterstofperoxide, een oxidatiemiddel dat eveneens gebruikt wordt voor blonder haar, de bestaande kleur wegneemt. Nee, lichter haar krijgen is nog niet zo simpel. Voordat je je toevlucht neemt tot de schadelijke go-to's, is een alternatief zoeken zeker het proberen waard. We hebben ons zelfs gewend tot de kleurspecialisten achter het beautymerk Kérastase.

Getest: Fusio-Dose voor lichter haar zonder kleuren

Een Fusio-Dose behandeling blijkt de oplossing. De professionele salon behandeling bestaat al tien jaar op de markt, maar heeft nu een welkome update gehad die antwoord geeft op al onze haarnoden. Zelfs tot twee weken na de behandeling kregen we nog opmerkingen over ons opgelichte haar. En dat terwijl er slechts sprake was van één korte haarbehandeling tijdens een wasbeurt.

Een krachtig shot van Kérastase

De behandeling is niet voor thuis, maar in het gemak van een Kérastase salon in de buurt. Dat betekent daarom niet dat je meer tijd kwijt bent: samengesteld uit een gepersonaliseerde, ter plaatse gemaakte mix van een zogeheten 'concentré' en een 'booster', pakt de verzorging haarproblemen aan in één krachtig shot. De snelle, gemakkelijk aan te brengen mix zet miljoenen actieve druppels onmiddellijk op het haar af voor een directe haarverbetering.

En het is net een van deze boosters die voor een oplichting van het haar zorgt, zonder dat hier haarkleuring bij komt kijken. Een van de vijf boosters, de 'Booster Cicablond', is een verzorging met Vitamine E om ontkleurd blond haar met highlights extra kracht te geven. Gecombineerd met de 'Concentré Blond Absolu', een van de zes concentrates waar je uit kunt kiezen, worden koperachtige ondergronden dankzij hyaluronzuur ultraviolet vermindert en onmiddellijk stralend blond.

oplichten zonder verven

Gepersonaliseerde verzorging

Echter zijn er meer dan dertig verschillende combinaties die gemaakt kunnen worden om haarproblemen aan te pakken. Naast het het oplichten van het haar, kan ook dofheid worden aangepakt, haarbreuk en bijvoorbeeld een gebrek aan densiteit. Je kapper zal een diagnose van jouw haar maken en een gepersonaliseerde mix creëeren die zich specifiek richt op jouw haarprobleem, met de juiste samenstelling van geconcentreerde actieve stoffen, maar wanneer je zoekt naar opgelicht, verzorgd haar, dan weet je alvast met welke twee elementen je goed zit.

LEES OOK: Je haar kleuren zonder schade? ELLE test een tijdelijke hair glaze