Wanderlove, open casting en sex-ploration: eindelijk enkele positieve relatietermen

Geüpdatet op 12 juli 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Wanderlove, open casting en sex-ploration: eindelijk enkele positieve relatietermen ©Pexel

Wanderlove, open casting en sex-ploration: eindelijk enkele moderne termen om positieve liefdesrelaties aan te duiden.

We worden overspoeld met termen om bepaalde types liefdesrelaties aan te duiden. Meestal zijn die negatief en wil je ze vermijden in je eigen liefdesleven. Maar sommige moderne termen zijn wel positief. Ze kunnen je liefdesleven een boost geven en je nieuwe dingen laten ontdekken over jezelf.

Wanderlove

Daten met iemand die niet in jouw buurt woont, kan beangstigend zijn. Het idee om uren in de auto te moeten zitten om je geliefde te zien, klinkt niet zo aangenaam. Toch kan het net dat zijn dat jouw liefdesleven nodig heeft. Wanderlove betekent letterlijk liefde in verre oorden zoeken. Dat kan in een andere provincie zijn, maar ook in een ander land of zelfs op een ander continent. De afstand kan jullie relatie boosten, want je zal veel intenser genieten van jullie momenten samen. Bovendien ben je bij wanderlove vrijer en zelfstandiger dan in een relatie zonder afstand. En jij of je partner kunnen altijd verhuizen als jullie de relatie naar the next level willen brengen.

Paspoorten
©Pexel

Open casting

Door open casting toe te passen op je liefdesleven, stap je af van je “type” en de checklist voor je ideale partner. Zet het idee dat je enkel op blond of donker valt van je af en geef iedereen een kans. Je kan zelfs zo ver gaan dat je je voor iedereen openstelt, behalve degenen die tot je klassieke type behoren. De groep met mogelijke matches zal ineens veel groter worden en wie weet vind je wel de liefde van je leven.

Sex-ploration

Praten over seks is niet altijd makkelijk, maar wel belangrijk. Als je weet wat je partner wilt en andersom, is het liefdesspel niet alleen leuker, je voelt je er ook zelfzekerder bij. Doe daarom aan sex-ploration, of anders gezegd: praat met elkaar over jullie seksuele voorkeur. Spreken over je verlangens kan je bovendien helpen om nieuwe dingen over jezelf en je seksualiteit te ontdekken.

Koppel voor bed
©Pexel