Wat we tot nu toe weten over de nieuwe Hunger Games film

Gepubliceerd op 5 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Wat we tot nu toe weten over de nieuwe Hunger Games film © Murray Close & Lionsgate

Welcome to the 10th annual Hunger Games! In november verschijnt de 'Hunger Games' prequel over president Snow in de bioscoop. Dit is wat we al weten.

Acht jaar geleden verscheen het slotstuk van de ‘Hunger Games’-serie in de cinema. Met ‘Mockingjay: part two’ leken we afscheid te moeten nemen van de geliefde wereld van Katniss Everdeen. In 2020 publiceerde Suzanne Collins, de schrijfster van de ‘Hunger Games’ boeken, een prequel over het jonge leven van president Snow. Dat boek is verfilmd en verschijnt in november in de bioscoop onder de titel ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’.

Waarover gaat ‘The Ballad of Songbirds and Snakes’?

De film – en het gelijknamige boek – vertellen het verleden van president Coriolanus Snow. Het verhaal speelt zich 64 jaar voor Katniss’ eerste Hongerspelen af. De familie Snow is uit gratie gevallen met het Capitool en de jonge Coriolanus is hun laatste hoop. De tiener krijgt de opdracht om mentor te zijn tijdens de tiende Hongerspelen. Zijn tribuut is Lucy Gray Baird uit – hoe kan het ook anders – District 12.

Coriolanus en Lucy raken gehecht aan elkaar. Hij wil er dan ook alles aan doen om haar te redden. Tegelijk wil Snow de eer van zijn familie herstellen. Al snel staat hij voor een onmogelijke keuze: wordt hij een genadeloze slang of een vredevolle zangvogel?

Hungergames ballad of snakes and songbirds
© Murray Close & Lionsgate

De cast van de nieuwe 'Hunger Games'

We zien heel wat grote namen opduiken in de cast van ‘The Ballad of Snakes and Songbirds’. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Tom Blyth en Rachel Zegler. Blyth speelt onder andere in ‘Billy the Kid’ en ‘Benediction’. Zegler kan je dan weer kennen van ‘West Side Story’ en ‘Shazam’. Verder speelt Oscarwinnares Viola Davis de rol van Dokter Volumnia Gaul. ‘Game of Thrones’ alumni Peter Dinklage heeft de rol van Casca Highbottom, de bedenker van de Hongerspelen. Ook Hunter Schafer, gekend van ‘Euphoria’, en Jason Schwartzman duiken op in de wereld van de ‘Hunger Games’.

Knipoog naar Katniss

De hongerspelen staan in de prequel nog maar in hun kinderschoenen staan. Daarom zullen er geen technologische hoogstandjes zijn, zoals we kennen uit de vorige films. Toch bevat de eerste trailer een aantal verwijzingen naar Katniss en co. De presentator van de Hongerspelen, Lucky Flickerman, lijkt een kopie van Caesar Flickerman, de presentator die we kennen uit de vorige films. Verder 'immiteert' Lucy de buiging die Katniss maakte tijdens haar eerste Hongerspelen. En de jonge Snow is al even verzot op rozen als hij ten tijde van Katniss is.

Wanneer verschijnt 'The Ballad of Snakes and Songbirds'?

'The Ballad of Snakes and Songbirds' verschijnt 15 november in de bioscoop. We zullen dus nog even moeten wachten voor we het verleden van president Snow ontdekken. De trailer is wel al verschenen.