Kim Cattrall keert terug als Samantha Jones in het tweede seizoen van And just like that

Gepubliceerd op 1 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België Foto’s: Getty Images
Kim Cattrall keert terug als Samantha Jones in het tweede seizoen van And just like that

Groot nieuws voor alle 'Sex and the City' fans. Ondanks alle drama in het verleden keert Kim Cattrall toch terug als Samantha Jones in het tweede seizoen van 'And just like that'.

Wat niemand nog verwachtte is nu toch gebeurd: Kim Cattrall neemt haar rol als Samantha Jones terug op in het tweede seizoen van 'And just like that'. Door drama met haar 'Sex and the City' collega’s wilde de actrice aanvankelijk niet meespelen in de reboot van de populaire serie. Nu kruipt ze toch opnieuw in de huid van haar iconische rol. Maar het is nog niet duidelijk of het een eenmalig optreden is, of dat Samantha Jones echt terug is.

Gemengde gevoelens

Hoewel de fans overgelukkig zijn met de terugkeer van Kim Cattrall, hebben de cast en crew van 'And just like that' er gemengde gevoelens bij. In 2016 kondigde Cattrall publiekelijk aan dat ze haar rol als Samantha Jones niet meer wilde spelen. Dat zorgde voor heel wat openlijk drama tussen de actrice en haar 'Sex and the City' collega’s, onder wie Sarah Jessica Parker (Carrie Bradshaw in de serie). Kim Cattrall werd aanvankelijk dan ook niet benaderd voor de reboot van de populaire tv-serie. Bij een persevenement vorig jaar vertelden Parker en de bedenker van 'And just like that', Michael King, bovendien dat ze geen scenario konden bedenken waarin Samantha Jones zou terugkeren. Het was uiteindelijk Casey Bloys, CEO van HBO Max, die Kim Cattrall benaderde om haar rol te hernemen in de reboot.

Sex and the City, Samantha Jones, Carrie Bradshaw

Allesbehalve hartelijke terugkeer

Volgens het tijdschrift Variety zou de terugkeer van Samantha Jones zijn ingeblikt op 22 maart. Kim Cattrall zou daarbij geen contact hebben gehad met haar vroegere collega’s of de bedenker van de reeks. Het was dus allesbehalve een hartelijke terugkeer voor de actrice naar de set van de 'Sex and the City' reboot. In de scène belt Samantha Jones naar Carrie Bradshaw. Er was dus geen persoonlijk contact.

Cameo in seizoensfinale

Of Samantha Jones nu echt terug is, valt nog af te wachten. Voor zover we weten speelt ze voorlopig alleen een cameo in de seizoensfinale van het tweede seizoen van 'And just like that'. Het is dus nog te vroeg om te spreken van de terugkeer van Kim Cattrall naar de 'Sex and the City' wereld. Toch kijken veel fans al reikhalzend uit naar het (korte) weerzien met het geliefde personage.

Het tweede seizoen van 'And just like that' gaat 22 juni in première. Om Samantha Jones te zien, moeten we wel nog wachten tot augustus.