Op vakantie met je hond: bij Nutchel kan het

Gepubliceerd op 16 september 2023 door Sam Vandenbosch
Op vakantie met je hond: bij Nutchel kan het Foto: Nutchel

Een verblijf in uitgestrekte bossen met aandacht voor lekkernijen, ontspanning én je hond, de cabins van Nutchel bieden het allemaal.

De tiny houses van Nutchel ​slaagden erin om precies in te spelen op waar mensen vandaag naar op zoek zijn: herbronnen en connectie. Dankzij hun cabin in the woods kan je volledig loskoppelen in volle natuur en quality time doorbrengen met je dierbaren - inclusief je hondje!

Foto: Sam Vandenbosch

Double treatment bij Nutchel

De cabins voorzien een volledig uitgeruste keuken en badkamer, maar je moet er zelf zorgen voor verwarming en verlichting met behulp van het gezellige kacheltje, kaarsen en lantaarns. Bovendien is er geen WiFi, om volledig te deconnecteren van de buitenwereld en in de plaats daarvan te genieten van je eigen hot tub en de omliggende natuur. Op hun twee locaties, zowel in de Franse Elzas als de Belgische Ardennen, kan je lekker lange wandelingen maken om nadien neer te ploffen bij een heerlijke barbecue of raclette. Een welkome pauzeknop dus voor al wie even aan zijn drukke leventje wil ontsnappen. Doe daar nog eens hun nieuwste honden-arrangement bij, zodat je viervoeter ook kan genieten van deze off the track ervaring, en je bent bij Nutchel aan het juiste adres.

Foto: Nutchel
Foto: Nutchel

Calling all dog-moms

Op vakantie gaan en je hond niet meenemen, vinden heel wat mensen hartverscheurend. Bij Nutchel begrijpen ze dit als geen ander; daarom voorzien ze vanaf deze lente een uniek pakket door ook hén een staycation-ervaring aan te bieden. Je hond krijgt hier eetbakjes, een comfortabel kussentje om op te slapen, en hier en daar wordt hen grootmoederlijk een snoepje toegestopt. Honden zijn in vele gezinnen een volwaardig familielid en een van Nutchel's belangrijkste doelstellingen is dan ook dat hun gasten een diepere connectie creëren met hun dierbaren.

'Happy dog, happy life', ging het gezegde, toch?

Getest door onze redactrice en haar Spaanse waterhond

Dat Nutchel en zijn hondenarrangement aan verbinding beantwoorden, ervaarde ook onze redactrice. "Mijn hondje is het niet gewend om uitstapjes te maken - laat staan op de woorden "zit" en "down" te reageren - dus deze trip beloofde een heuse test te worden. Nadat we twee uur lang van een jammer-orkest richting Ardennen mochten genieten, scheurde ze het voorziene hondenkussen meteen aan flarden met hetzelfde enthousiasme als de op hol geslagen hond uit 'Marley & Me'."

Foto: Sam Vandenbosch

"We zagen het verdere verloop van onze staycation al voor ons en bereiden ons mentaal voor op een hels weekend. Die zorgen bleken echter ongegrond, want zelfs mijn viervoeter - met het aura van een olifant in een porseleinen-winkel - kalmeerde en besloot om zich hier net als ons heerlijk te gaan ontspannen. 'Happy dog, happy life', ging het gezegde, toch? Ik ontpopte me bovendien tot een echte dog-mom en leerde mijn hondje een stuk beter kennen. Een echte aanrader dus voor al wie houdt van slow living in de natuur én een kwispelende staart om zich heen."

Foto: Sam Vandenbosch

Het Nutchel honden pakket is beschikbaar in Forest Village Alsace / Les Ardennes. Boek je verblijf vanaf twee nachten voor 297,50 euro (incl. hond en booking fee). Meer info over bookings via de website.