6 anti-aging skincare producten van Belgische bodem

Gepubliceerd op 19 juli 2023 door Sam Vandenbosch
6 anti-aging skincare producten van Belgische bodem Cîme

Deze zes Belgische skincare merken zetten anti-aging op de kaart en pakken uit met speciale ingrediënten tegen huidveroudering.

Veroudering is onvermijdelijk, maar tegelijk een luxe. De tijd terugkeren kan je niet, maar je huid verzorgen met de allerbeste en meest impactvolle skincare ingrediënten kan je wél. Wel, deze zes Belgische skincare merken maakten er hun missie van om de beste anti-aging producten op de markt te brengen.

1. Honestly Aging van Cîme

Cïme, het Belgische skincare merk met powerfoods uit de Himalaya, lanceerde zopas een volledig nieuwe skincare lijn onder de gracieuze naam ‘Honestly Aging’. De founders, Anke De Boeck (38) en Isabel Coppens (38), voelden de nood om de markt breder te benaderen nu ze zelf in een nieuwe levensfase rollen. "De nieuwe lijn is zeker niet ontwikkeld om het idee te stimuleren dat je er jonger moet uitzien, maar om je huid op de best mogelijke manier te blijven verzorgen. Ook onze huid begint stilaan te verouderen en heeft nood aan andere ingrediënten. We vinden het uiterst belangrijk om een inclusief, duurzaam gamma aan te bieden. Of je nu 25 bent en deze lijn wilt smeren of 55, dat kies je helemaal zelf".

De producten uit de 'Honestly Aging' lijn bevatten krachtige en belangrijke ingrediënten - zoals retinal en hyaluronzuur - om de natuurlijke ontwikkeling van de huid te ondersteunen en onder andere rimpeltjes, fijne lijntjes ​en droogtelijnen beter te verzorgen. Het nieuwe gamma bestaat uit een serum, een dag- en nachtcrème en voor het eerst ook een oogcrème, samengebracht in een fleurige verpakking. 

Honestly aging, Cîme, vanaf €29 tot €39,50

Shop hier

2. Multi-Technique Skin Care van Celestetic

Celestetic is een Belgisch laboratorium voor professionele cosmetische en esthetische oplossingen. Om striae en andere littekens op het lichaam te behandelen, bieden ze de professionele Multi-Technique Skin Care (MTS) aan op de getroffen zones, in de vorm van een 4-stappen-plan. Al deze technieken en technologie werken in synergie om alle huidproblemen, met name striae en littekens, zacht en doeltreffend te corrigeren.

De eerste stap is het gebruik van hydromicrodermabrasie om de dode huid te verwijderen, de doorbloeding te stimuleren en het weefsel van zuurstof te voorzien. Vervolgens wordt een peeling aangebracht, die de oppervlaktelagen van de huid exfolieert voor cel- en huidvernieuwing. De derde stap bestaat uit microneedling gecombineerd met C-EM EGF Regen serum, rijk aan herstellende en regenererende werkstoffen. De laatste stap van de behandeling is fotobiomodulatie met behulp van LED-licht dat de cel de energie geeft die ze nodig heeft om zich te vernieuwen.

MTS, Celestetic, vanaf €22,90

Shop hier

3. Xantho

Het Belgische Xantho zorgt in de strijd tegen huidveroudering voor een wereldprimeur met cosmeceuticals op basis van Xanthohumol. Studies tonen aan dat deze krachtige antioxidant uit de hopbloem hydrateert en rimpels vervaagt, met al op zeer korte tijd zichtbare verbeteringen. Bovendien remt Xanthohumol niet alleen de afbraak van collageen en elastine, maar gaat het ook de vorming van tyrosinase tegen. Hierdoor verminderen pigmentvlekken en dankzij de anti-inflammatoire werking heeft de gepatenteerde formule ook een positief effect op roodheid en onzuiverheden. Een beetje chauvinisme is dan ook geheel terecht; dankzij de viervoudige werking zijn deze producten ideaal voor vrouwen die nood hebben aan een snelle, efficiënte skincare-routine.

Xantho anti-aging, vanaf €29 tot €49

Shop hier

4. Nannic

Nog zo'n Belgische anti-aging skincare lijn is Nannic. Deze biedt een optimale conditie van de huid in slechts 28 dagen dankzij hét ultieme power duo, een combinatie van hun Coup D’Excellence DNA Elixir en Excellence EXT Cream. Die eerste is een krachtige, hoog-geconcentreerde skin-booster die de huid verjongt, lift en mat maakt. De Excellence EXT Cream is een ultra-moisturizing crème die vroegtijdige huidveroudering tegengaat, bestaande tekenen van huidveroudering zichtbaar herstelt en zorgt voor een mooie en gezonde uitstraling.

Excellence Dual forces, Nannic, €178

Shop hier

5. Jojoba-olie van Conscio

Conscio is een 100% Belgisch merk, opgericht door twee vers afgestuurde bio-ingenieurs die de cosmetica-industrie willen uitdagen om het beter te doen. Hun Jojoba-olie, rijk aan antioxidanten en gezonde vetten, is een must-have tijdens je beauty routine. De textuur van het product is vergelijkbaar met menselijk talg en geeft de huid op een natuurlijke manier wat het nodig heeft om lijntjes en oneffenheden te doen verdwijnen. De intens hydraterende en voedende eigenschappen verzachten de gevoelige huid en verminderen tekenen van veroudering. Tip: je kan de olie ook multifunctioneel als haarmasker aanbrengen om hoofdhuid-oliën in balans te brengen of zelfs als make-up reiniger gebruiken. Happy oiling!

Jojoba-olie, Conscio, €34

Shop hier

6. Maison Éole

Het Belgische Maison Éole biedt verzorgingsproducten op basis van extracten uit wijnranken. Nog geen tien jaar nadat de eerste druif bij hun gerenommeerde Belgische wijngaard, Chant d’Éole, geoogst werd, ontwikkelde het merk een gamma cosmeticaproducten. De actieve bestanddelen uit hun wijnranken maken van Maison Éole een baanbrekende, milieuvriendelijke en exclusieve collectie. Een echte primeur voor de Belgische cosmeticawereld!

Het huis is in verschillende fases van het wijnproductieproces op zoek gegaan naar actieve bestanddelen. Uiteindelijk bleek dat de wijnranken een exclusief tricyclisch polyfenol bevatten. Geen enkel Europees cosmeticagamma heeft die stof eerder kunnen benutten. Dankzij zijn ongezien krachtige antioxiderende werking staat het polyfenol garant voor een prachtig effect op de huid.

Maison Éole, vanaf €18 tot €75

Shop hier