Hier overnacht je als een prinses in Nîmes, het ‘Rome van Frankrijk’

Geüpdatet op 28 april 2023 door Lore Ginneberge
Hier overnacht je als een prinses in Nîmes, het ‘Rome van Frankrijk’

Een weekend lang trok het ELLE-team naar de stad Nîmes, ook bekend als het 'Franse Rome'. We lieten onze koffers (en al onze zorgen) achter in het mythische hotel L'Imperator. Een royale naam voor een 5-sterren verblijf waar je je als een prinses waant.

Een van de belangrijkste troeven van dit hotel? De ligging. Op slechts enkele minuten lopen van de belangrijkste bezienswaardigheden (Les Jardins de La Fontaine, Maison Carrée, de Arena van Nîmes, het Musée de la Romanité en de Halles de Nîmes), is het de perfecte plek voor een verblijf in de stad vol oude architectuur en de authentieke sfeer van een klein zuidelijk dorp.

Een mythische plek in Nîmes

Ernest Hemingway vermeldt het in zijn boek 'The Garden of Eden', en de schilder Pablo Picasso evenals de actrice Ava Gardner (de vrouw van Frank Sinatra) hebben er reeds gelogeerd. Volgens de legende ontsnapte Ava Gardner door de keukendeur om haar minnaar, de Spaanse matador Dominguín, op te zoeken en zo de paparazzi te ontwijken.

Achter zijn majestueuze Art Deco gevel is de Imperator, opgericht in 1929, het iconische hotel van de stad Nîmes. Na een grondige renovatie is het verblijf herboren dankzij de luxe hotelgroep Maison Albar Hotels. Het werd volledig omgebouwd door de Frans-Argentijnse architect Marcelo Joulia, die enkele details van weleer wilde behouden, zoals de oude lift en de grote trap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door L’Imperator (@imperator_maisonalbar)

L'art de vivre volgens de Fransen

Niets kan tippen aan de sfeer in Zuid-Frankrijk. De inwoners zijn warm en gastvrij, en het personeel van het hotel is geen uitzondering. Eerste halte tijdens de rondleiding: een wellnessruimte van 350 vierkante meter. De Imperator CODAGE Spa heeft vier behandelkamers, een hammam, een jacuzzi, een fitnessruimte en zelfs een kapperszaak. Er zijn ook twee prachtige zwembaden, een binnenzwembad en een buitenzwembad, met een groot terras waar u kunt genieten van het mediterrane klimaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door L’Imperator (@imperator_maisonalbar)

Met 49 kamers van 20 tot 28 vierkante meter en 3 suites van 30 tot 57 vierkante meter in het gebouw en aan de andere kant van het klooster acht privé-huizen, is er een accommodatie voor ieders wensen. Tussen de twee delen ligt de tuin, een oase van 1020 vierkante meter met fonteinen, sprookjesachtige bomen, kleine paadjes en geheime binnenplaatsen. Hier nip je aan een cocktail of lees je een boek met een cappuccino.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door L’Imperator (@imperator_maisonalbar)

Een unieke culinaire ervaring

De Impérator is een culinaire bestemming op zich. Het heeft drie gastronomische zalen onder de verantwoordelijkheid van sterrenchef Nicolas Fontaine uit Nîmes, die zijn opleiding genoot bij Pierre Gagnaire, een van de meest iconische persoonlijkheden uit de Franse keuken.

Le Duende, met zijn ultra-intieme setting met 24 zitplaatsen, biedt 6- of 10-gangencombinaties van chefs Pierre Gagnaire, Nicolas Fontaine en Alexandre Brusquet, versterkt door de indrukwekkende selectie wijnen van Logan Thouillez. Niet-alcoholische drinkers worden niet vergeten, want bij de proeverij worden ook heerlijke mocktails aangeboden. Onze favoriet van het menu? Het grote dessert in 6 stappen, vol verrassingen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUENDE (@duende_restaurant)

L'Impé, de brasserie van het hotel, is geïnspireerd op de smaken van het zuiden, tussen de Provence en de Camargue. Chef-koks Nicolas Fontaine en Pierre Gagnaire maken er een erezaak van om nauw samen te werken met lokale producenten die hun waarden van duurzame gastronomie delen, zoals Armand Arnal, sterrenchef van La Chassagnette in Arles (die voornamelijk door zijn gastronomische tuin wordt bevoorraad), of Fabien Jeanjean, producent van biologische olijven en olijfolie in de olijfgaard van Jeanjean. Het menu wordt aangepast aan de seizoenen, met ingrediënten van het land en de zee. Grote plus: het kader is betoverend, met een prachtig uitzicht op de tuin.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door L’Imperator (@imperator_maisonalbar)

Overdag en 's avonds dompelt de Hemingway Bar ( een eerbetoon aan de voormalige vaste gast) ons onder in een ingetogen, verfijnde sfeer. We delen heerlijke tapas voor wie honger heeft, vergezeld van een gevarieerd menu van cocktails of bereidingen op maat naargelang ieders wensen en voorkeuren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door L’Imperator (@imperator_maisonalbar)

Het enige wat we willen na zo'n verwenweekend? Zo snel mogelijk terugkeren.