Bij deze 4 ligconcerten kom je volledig tot rust

Geüpdatet op 17 april 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Bij deze 4 ligconcerten kom je volledig tot rust Unsplash

Ligconcerten zijn, zoals de naam al doet vermoeden, concerten die je horizontaal beleeft. Door neer te liggen ervaar je volledige ontspanning en geniet je optimaal van de muziek.

Bij dit soort concerten wordt er vaak piano of andere rustige muziek gespeeld. De artiest staat in het midden van de zaal en daarrond rusten luisteraars op een matje. Bij deze concerten gaat het dus niet om de artiest, maar 100 procent om de muziek en de rust. Om de ervaring helemaal compleet te maken, spelen dit soort concerten zich vaak af op adembenemende plekken.

Waar kan je een ligconcert bijwonen?

In de Brugse abdij

Bij deze nieuwe opvoering genaamd 'One Love' word je meegenomen op een Tibetaanse klankreis. Niet alleen de muziek, maar ook het decor brengt je naar een andere wereld. Dit concert speelt zich namelijk af in de Sint-Andriesabdij in Brugge. We durven te wedden dat je nog nooit al liggend een abdij hebt bewonderd.

ligconcert abdij
Boventoon

Waar? Sint-Andriesabdij, Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries (Brugge)
Wanneer? 12 mei 19 uur 30
Info? tickets zijn verkrijgbaar op de website van Boventoon

Ligconcert in de koepelgevangenis

Hoewel dit concert al wat verder van huis is, is hij zeker en vast de lange autorit waard. Op 6 mei vindt er een ligconcert plaats in de koepelgevangenis van Arnhem. Omsingeld door 400 oude gevangeniscellen geniet je er van de prachtige pianomelodieën van de Canto Ostinato. Deze gevangenis is een van de 3 monumentale gevangenissen in Nederland en moet je dus eens gezien hebben. Het zicht op het gigantisch koepeldak maakt de hele ervaring nog indrukwekkender.

ligconcert koepelgevangenis
Theaterkantoor

Waar? Koepelgevangenis, 6812 CW Arnhem
Wanneer? zaterdag 6 mei om 17 uur
Info? reserveren kan op de website van Theaterkantoor

Gongklanken in Torhout

Wie graag aan yoga doet, weet het als geen ander. Niets is meer ontspannend dan het geluid van een gong. Bij dit 'Summer Feeling' concert hoor je naast gongklanken ook nog een heleboel andere verrassende muziekinstrumenten. Dit concert stoomt je helemaal klaar voor de zomer. Omdat het zich buiten afspeelt kan je ondertussen nog genieten van de avondzon, een win-winsituatie als je het ons vraagt.

ligconcert buiten
Boventoon

Waar? Landstraat 11A, 8820 Torhout
Wanneer? maandag 26 juni om 19 uur 30
Info? tickets zijn verkrijgbaar op de website van Boventoon

Albumvoorstelling in de kerk

Er zijn een heleboel manieren om je eerste soloalbum voor te stellen. Maar om dat al liggend in een kerk te doen is wel uniek. Seraphine Stragier, celliste en harpiste laat haar eerste soloalbum Rêveries horen in de Sint-Amanduskerk van Avelgem. Je wordt er dus niet alleen betoverd door de harp-en celloklanken, maar ook door de prachtige kerk waar je ogen te kort komt.

ligconcert Seraphine Stragier
Seraphine Stragier (ligconcert niet op locatie van foto)

Waar? Sint-Amanduskerk Kerkhove, Oudenaardsesteenweg, 8581 Avelgem
Wanneer? donderdag 11 mei
Info? via de website van Seraphine Stragier