Getest: een rustgevende brain massage die gelijkstaat aan 3 uur slaap

Geüpdatet op 27 juni 2022 door Lore Ginneberge
Getest: een rustgevende brain massage die gelijkstaat aan 3 uur slaap Rituals

Drukke deadlines, een huilbaby, kopzorgen of hooikoorts, soms sméékt je lichaam om slaap maar beslist het lot daar anders over. Wat als je 3 uur nachtrust kan inhalen met een kalmerende behandeling van 30 minuten? ELLE test de unieke 'Brain Massage' bij Rituals.

In Amsterdam opende recent het vier verdiepingen tellende House of Rituals waar je volledig ondergedompeld wordt in een wereld van welzijn en verwennerij. Je kan er lunchen, scoort er exclusieve, personaliseerbare producten en kan er behandelingen boeken.

Lees ook:beleef een Japanse zomer in het Conservatorium Hotel in Amsterdam

house of rituals spa brain massage
de Body Spa in House of Rituals

De Mind Spa in House of Rituals

Daarnaast pakt het merk uit met een volledig verdiep gewijd aan mentale gezondheid, de 'Mind Spa'. Hier draait alles rond innerlijke rust, met verschillende stops ontwikkeld door neurowetenschappers om je daarbij te helpen. Er is de 'Breathing Bubble', een 25 minuten durende ademsessies voor een sterk immuunsysteem, stressverlichting en een kalme geest of de meditatieruimte waar je je gezondheid en energie boost dankzij ademhalingstechnieken en moderne technologie.

Een Brain Massage voor meer rust of focus

Kers op de taart is de Brain Massage. In tegenstelling tot een reguliere massage komen hier geen handen of olie aan te pas en blijf je helemaal aangekleed. Wel geef je je brein een pauze door specifieke frequenties en voelbare trillingen die zijn samengebracht tot 4D-muziekervaringen, waardoor je als vanzelf in een meditatieve toestand komt.

house of rituals brain massage
De Brain Bar en Brain Massage-ruimte in House of Rituals

Je kiest uit twee versies: de 'Deep Rest'-sessie van 30 of 50 minuten, of de 'Deep Focus'-sessie van 30 minuten. Ik test de eerste en hoop dat ik in zo'n korte tijd zal weten te ontspannen, want soms duurt het even om mijn brein in spaarstand te zetten. Maar zodra de koptelefoon aangaat en de cocon sluit (ik lig in een comfortabele stoel met de benen omhoog onder een dekentje, omgeven door een ondoorzichtige stoffen bubbel) zijn er zo weinig prikkels dat je je bijna moét overgeven aan de massage. De stem die kort instructies geeft wordt al snel vervangen door rustgevende geluiden met bijbehorende kleuren op de cocon en trillingen op de stoel. Dit totaalplaatje van indrukken zorgt ervoor dat ik heel even aan de werkelijkheid ontsnap. Misschien niet de volle 25 minuten (ik heb nog een drukke dag voor de boeg), maar voldoende om uitgerust op de Thalys te stappen richting huis, waar ik met hernieuwde energie aan het schrijven sla.

Meer informatie over de Mind Spa via Rituals.com

LEES OOK: Getest: een anti-aging massage met onmiddellijk effect