ONTDEK DE 5 BUITENGEWONE BESTEMMINGEN VOOR 2023

Geüpdatet op 26 juni 2023 door ELLE Partner
ONTDEK DE 5 BUITENGEWONE BESTEMMINGEN VOOR 2023

Het is nooit te vroeg om te beginnen fantaseren over je volgende avontuur. En dit jaar koesteren we het verlangen om onbekende contreien te verkennen, maar zonder daarbij onze planeet schade te berokkenen. Ontdek deze 5 schitterende bestemmingen die worden aanbevolen door Voyageurs du Monde, het agentschap dat gespecialiseerd is in reizen op maat.

Zin om in 2023 anders te gaan reizen? Met zijn milieuvriendelijke aanpak past Voyageurs du Monde zich aan de nieuwe reisstijlen aan en wil het zijn klanten aansporen om de begane paden te verlaten en andere bestemmingen te ontdekken. De 200 adviseurs zijn elk gespecialiseerd in een land en stellen ervaringen samen volgens ieders droombeeld. Voyageurs du Monde biedt niet alleen een gepersonaliseerde topservice, maar ook een lokaal netwerk van conciërges op je bestemming en een reeks kwaliteitsvolle diensten (smartphone-applicatie, leuke adresjes, lokaal mobiel internet, overal wifi, 24/24 u. bijstand). Zo ben jij zeker dat je vakantie op wieltjes loopt en je het meeste uit je avontuur kan halen.

Deze 5 topbestemmingen werden door Voyageurs du Monde geselecteerd:

INDONESIË

Bali en zijn rijstvelden zover het oog reikt zijn al jarenlang een droombestemming. Maar doorheen het land kan je nog zoveel moois ontdekken langs minder bekende plaatsen. Vaar tussen Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea naar het hart van de Raja Ampat. Deze eilandengroep bestaat uit een duizendtal eilandjes waar de jungle het voor het zeggen heeft. Bovendien omsluiten ze de kostbare wateren waar de grootste mariene biodiversiteit ter wereld leeft. 

Igor Tichonow - Raja Ampat Eilanden - Indonesië

ZUID-KOREA 

Ontdek een teer en vredig groen Korea in de zuidelijke provincie Jeolla, waar de natuur haar magie ten toon spreidt. Suncheon Bay, de groene theeplantages van Boseong en de paarse archipel Sinan zijn de pareltjes van dit betoverende land die je absoluut moet gezien hebben.

©Sanga - Suncheon Bay - Zuid-Jeolla - Zuid-Korea

SCHOTLAND

Heb je allang een roadtrip op jouw bucketlist staan? Trek dan je stoute schoenen aan en reis over de wegen tussen Schotland en Engeland naar de Borders. Op het programma staan prachtige bossen, heuvels en rivieren die in de mooiste films thuishoren.

©lilithdavinci - Regio Borders - Schotland - Verenigd Koninkrijk

GRIEKENLAND

Griekenland zoals je het nog nooit gezien hebt. Ithaka is een van de verborgen pareltjes van de Ionische eilanden dat nog niet door het massatoerisme is overrompeld. Dankzij een rechtstreekse vlucht naar het naburige eiland Kefalonia is dit groene paradijs trouwens voortaan nog makkelijker bereikbaar!

©Olivier Romano - Folegandros - Cycladen - Griekenland

ZAMBIA

Zambia staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en weet zich vandaag te onderscheiden door zijn ecologische aanpak waarbij safari's te voet worden afgelegd. Vanuit dit slow travel-idee zijn er ook nieuwe lodges ontstaan: kortstondige kampen, zonne-energie, elektrische 4x4's, zero plastic, anti-stropersbrigades, ... Zo blijft de natuur behouden en jouw herinneringen voor eeuwig verankerd.

©The Kutali Camp - The Kutali Camp - Lower Zambezi National Park - Zambie

Bezoek het agentschap aan de Charleroise Steenweg 23 in Brussel of surf naar voyageursdumonde.be voor meer informatie.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Voyageurs du monde.
www.voyageursdumonde.be

Lees ook: 

Wedstrijd: waag je kans om een pakket Sud-Ouest Wijnen en Bayonneham te winnen!
Diane von Furstenberg : ‘Ik heb mezelf stap voor stap uitgevonden’
Shopping: hier vind je de lekkerste chocolade voor Pasen