De nieuwe app Unfiltered post foto’s uit je gallerij en dit is waarom

Geüpdatet op 14 april 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
De nieuwe app Unfiltered post foto’s uit je gallerij en dit is waarom Unsplash

De BeReal-hype is nog niet goed en wel gaan liggen of er is al een nieuwe app die wil breken met de 'perfecte plaatjes' op sociale media. Unfiltered post willekeurige foto's uit je galerij. Durf jij hem te downloaden?

Het concept van de app is vergelijkbaar met dat van BeReal in die zin dat er elke dag een foto wordt geplaatst. Het verschil is dat jij die foto niet maakt. Hij komt recht uit je camerarol en nog belangrijker: jij kiest niet welke het wordt. Dat kiest de app voor jou. Op deze manier laat Unfiltered zien dat je camerarol niet altijd even aesthetically pleasing is als je Instagram feed. Dit kan voor hilarische, maar ook voor gênante momenten zorgen.

Foto's afwijzen

Geen nood voor wie al begint te wanhopen bij het idee dat al je foto's zomaar op het internet worden gegooid. Een keer per dag krijg je een melding, net als bij BeReal, dat de app een foto wil plaatsen. Op dat moment kan je de door de app gekozen foto nog vier keer afwijzen voor er echt eentje wordt gepost. Net genoeg kansen dus om je van een paar heel gênante momenten te redden.

social media app unfiltered
Getty Images

Delen met vrienden

Nog een verschil met BeReal is de manier waarop de foto wordt gedeeld. In plaats van dat je hem met al je vrienden tegelijk deelt, kies je zelf met wie je de foto ruilt. Die vriend kan dan jouw foto van de dag zien en omgekeerd. Wat wel hetzelfde is als bij BeReal is dat de vorige foto voor goed verdwijnt wanneer er een nieuwe melding komt. Dus, durf jij het aan?

Je kan Unfiltered nu downloaden in de App Store.