De beste cadeaus voor zwangere vrouwen

Geüpdatet op 15 maart 2023 door Lisa Aelvoet
De beste cadeaus voor zwangere vrouwen Launchmetrics

Wil je je zwangere zus, vriendin of collega verrassen met een fijn cadeau waar ze ook effectief iets aan heeft? Wij gingen op zoek naar de beste cadeaus voor zwangere vrouwen die er leuk uitzien én handig van pas komen.

Fijne verzorgingsproducten, stijlvolle gadgets en interessante lectuur. Verwen de toekomstige mama('s) uit je omgeving met een leuk geschenk waardoor ze zich extra speciaal voelen vooraleer hun kleine wondertje alle aandacht steelt.

LEES OOK: Alle inspiratie die je nodig hebt voor de bloemendecoratie op je trouw

1. Zwangerschapsolie van Naïf

Wanneer er een nieuw leven in je groeit, groeit ook je huid. Doorheen de zwangerschap kan deze dan ook wat extra verzorging gebruiken. De 'Mom Relaxing Pregnancy Body Oil' van het Nederlandse Naïf hydrateert en herstelt de huid van zwangere vrouwen en vermindert het risico op striae. De olie is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en heeft een heerlijke lavendelgeur.

Beste-cadeaus-voor-zwangere-vrouwen
Mom Relaxing Pregnancy Body Oil, Naïf, €21,99

Shop hier

2. Sweater van Elle & Rapha

De 'magic mama vibes'-sweaters van het Belgische modelabel Elle & Rapha vormen met hun losse fit en zachte stof het ideale én cuddle proof cadeau voor zwangere vrouwen. Ze komen er in alle kleuren van de regenboog maar de muntgroene versie met koperen borduursel is zonder twijfel onze favoriet. En het beste van al? Ook voor de toekomstige mini is er een gepaste, matching variant.

beste-cadeaus-voor-zwangere-vrouwen
Magic mama vibes sweater, Elle & Rapha, €79

Shop hier

3. Moederschapsgids van Nina Pierson

Het boek Mama'en van de hand van Nina Pierson is de perfecte gids voor aanstaande moeders. Het boek helpt hen navigeren doorheen hun zwangerschap, de bevalling en kraamtijd. Dat doet het met moderne wetenschappelijke kennis, tips van deskundigen, maar ook met recepten, oefeningen en tools.

beste-cadeaus-voor-zwangere-vrouwen-mama'en
Mama'en, Nina Pierson, €37,99

Shop hier

4. Draagzak van TILIA

De 'Mei Tai' draagzak staat niet alleen mooi bij zowat iedere outfit, maar is ook nog eens ergonomisch en duurzaam. Hij is namelijk ontworpen door een vroedvrouw en wordt in België gemaakt uit reststoffen. Bovendien kan hij gebruikt worden voor zowel buik- als rugdragen. Een mooi, lokaal cadeau waarmee je gegarandeerd scoort op de babyshower.

Beste-cadeaus-voor-zwangere-vrouwen-TILIA
Mei Tai draagzak, TILIA, €165

Shop hier

5. Verzorgingsset van Rituals

De 'Baby and Mum' geschenkset van Rituals bestaat uit drie hemelse verzorgingsproducten op maat van kersverse moeders en pasgeboren baby's. De set bevat The Ritual of Jing Dry Oil, Tiny Rituals Baby Body Lotion en Tiny Rituals Baby Hair & Body Wash. Hiermee geef je een ontspannend verwenmoment cadeau, dat elke kersverse mama goed kan gebruiken.

beste-cadeaus-zwangere-vrouwen-rituals
Baby and Mum Set, Rituals, €39,90

Shop hier

6. Bump journal

Dit dagboek is speciaal gemaakt om het zwangerschapsparcours vast te leggen vanaf de conceptie tot de geboorte. Het bestaat uit verschillende secties met ruimte voor het advies van de gynaecoloog en vroedvrouw, boodschappenlijstjes, babynamen, kraam-en geboorteplannen. Een mooi aandenken voor mama en kind.

beste-cadeaus-voor-zwangere-vrouwen-bump-journal
Bump journal, Write to me, €32,95

Shop hier

7. Mom-bag van Studio Noos

Met deze handgemaakte teddy mom-bag maak je stijlvolle toekomstige moeders héél blij. Luiers, doekjes, tetradoeken en snacks: het past allemaal zonder probleem in de mom-bag van Studio Noos.

beste-cadeaus-voor-zwangere-vrouwen-Studio-Noos
Teddy mom-bag, Studio Noos, €59,95

Shop hier

8. Peri bottle van Shinn

De Peri bottle lijkt misschien een vreemd cadeau maar je zwangere vriendin zal er o zo blij mee zijn na de bevalling. Hij helpt immers bij het reinigen en verzorgen van het perineale gebied. Zo bevordert hij de genezing na de bevalling, misschien wel een van de liefste cadeaus voor zwangere vrouwen.

beste-cadeaus-zwangere-vrouwen-peribottle
Flush Bottle (Peri Bottle), Shinn, €13,95

Shop hier

9. Borstvoedingsjuweel van Hanne Detail

Mooi én functioneel: het rekbare borstvoedingsarmbandje van Hanne Detail helpt mama's onthouden aan welke kant ze laatst borstvoeding hebben gegeven. Daarenboven kan je het laten versieren met een of meerdere geboortestenen. Een attent geschenk dat goed van pas komt.

beste-cadeaus-voor-zwangere-vrouwen-hanne-detail
Rosie breastfeeding bracelet, Hanne Detail, €50

Shop hier