Le Creuset pakt uit met nieuwe collectie in levendige tint Azure

Gepubliceerd op 24 februari 2023 door ELLE Partner
Le Creuset pakt uit met nieuwe collectie in levendige tint Azure ©Le Creuset

Le Creuset staat al bijna honderd jaar bekend om eersteklas kookgerei, steeds in kleurrijke collecties die elke keuken opfleuren. Dit keer pakt het merk uit met Azure, een levendige tint die doet dromen...

Le Creuset brengt een frisse wind in de keuken...

Sinds 1925 mag Le Creuset zich de expert noemen op het gebied van stoofpannen in gietijzer. Deze ongeëvenaarde Franse knowhow vereist een voortdurende toewijding: elke stoofpan heeft zijn unieke mal, die na het gieten vernietigd wordt. Vervolgens worden de pannen met de hand geëmailleerd en daarna, door de experts van Le Creuset, op de kleinste fouten gecontroleerd. Dit vakmanschap maakt Le Creuset geliefd bij chefs en hobbykoks, maar ook bij iedereen met een oog voor design: de uitgebreide collecties van Le Creuset krijgen altijd de mooiste kleuren aangemeten, waardoor ze een statement vormen op ieder aanrecht.

Dit keer pakt het merk uit met de kleur Azure. Het is een diepe duik in blauwtonen, een frisse wind in elke ruimte die alle seizoenen overstijgt. Duidelijk, gedurfd en met een meer uitgesproken gradiënt, vormt Azure een mooie aanvulling op de bestaande blauwtinten van het merk. De kleur is tegelijk sterk en makkelijk te combineren, en vormt daardoor ook de perfect aanvulling op andere kleuren in het palet van Le Creuset, zoals het vurige Oranjerood.

©Le Creuset

De inspiratie achter Azure

Het krachtige Azure doet denken aan een stralende blauwe hemel, aan al fresco dineren in de zon...  De kleur is echter niet gebonden aan een bepaalde regio of keuken, maar verbindt zich eerder met de smaken van de wereld. De kracht van Azure schuilt in haar veelzijdigheid, want het palet hoort net zo goed thuis in een eclectisch als sereen interieur. Combineer 'm met de frisheid van wit of meng met een overvloed aan andere blauwtinten. Een ding is zeker: Azure zal je creativiteit prikkelen.

Azure is verkrijgbaar in een uitgebreid assortiment van geëmailleerd gietijzeren kookgerei, steengoed voor in de oven en diverse accessoires, waaronder fluitketels en zout- en pepermolens.

Meer informatie via lecreuset.be

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Le Creuset.
lecreuset.be

Lees ook:

Recept: chocolademoelleux met een hart van gember

Waarom goed voor je darmen zorgen zo belangrijk is

Vier Dry January met VINTENSE 0% ALC