Must visit: Chanel opent gratis parfum expo in Parijs

Gepubliceerd op 16 december 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en Lore Ginneberge Foto’s: Chanel
Must visit: Chanel opent gratis parfum expo in Parijs

Met de tijdelijke tentoonstelling Le Grand Numéro neemt Chanel je op een ongelooflijke olfactorische reis. Een unieke, zintuiglijke en speelse expo die je moet zien als je in Parijs bent!

Als je nog een reden zocht om een tripje Parijs te plannen tussen nu en 9 januari 2023, zoek dan niet verder... Le Grand Numéro expo van Chanel is de reis meer dan waard.

Een olfactorische reis

Afspraak in het Grand Palais, waar een magische wereld zich ontvouwt zodra je binnenstapt. Je wordt begroet door Monsieur Loyal en zijn orkest die de toon zetten. De reis begint in het hart van een monumentale plek met achtergrondmuziek, lichtdecoraties, dansers, muzikanten, goochelaars, alles om je zintuigen te prikkelen. Onder een hemel vol symbolen komt de ruimte tot leven: de scenografie werd tot in de puntjes uitgedacht en er zijn tal van interactieve installaties.

Chanel Expo

Neem de tijd om de muren te horen spreken en de vormen van de iconische parfumflessen te herkennen, die voor de gelegenheid trouwens in XXL-formaat werden gemaakt.

Chanel Expo Parijs parfums

In totaal omvat de expo vijf haltes in vijf totaal verschillende werelden, elk met zijn eigen visuele, geluids- en geurcodes: N°5, Chance, Bleu, Les Exclusifs en Coco Mademoiselle. Elk Chanel-parfum is opgevat als een poort naar z'n geschiedenis en universum. Als een denkpiste waar elk ingrediënt wordt bewerkt om een olfactorische caleidoscoop te creëren.

Chanel Parijs parfums

Le Grand Numéro de Chanel is een emotionele reis, een kans om alle facetten en de rol van een parfum te ontdekken - Thomas du Pré de Saint Maur, Creatief Directeur voor Parfums, Beauty en Horlogerie en Juwelen

tentoonstelling Parijs Chanel

Het hoogtepunt van de Chanel expo

Naast  informatie, de geuren en de spektakels, biedt de Chanel expo een unieke ervaring die toegankelijk is voor een zeer beperkt publiek: een virtuele ontmoeting met Gabrielle Chanel. Je bevindt je plots in 1921 en speelt de rol van Ernest Beaux: een getalenteerde parfumeur die door een welbekende kleermaakster werd gevraagd om "een parfum als een jurk" te creëren. Tijdens deze meeslepende multisensorische ervaring verwelkomt Gabrielle Chanel je, ongeduldig wachtend om je werk te ontdekken. Van de stalen die je haar voorlegt, kiest zij de vijfde en besluit deze naar dit nummer te vernoemen.

Le Grand Numéro

Een line-up van sterren

Beroemdheden die banden hebben met het Franse luxehuis werden tijdens de opening uitgenodigd om de tentoonstelling te bekijken. Onder hen, onze landgenote Angèle, die zich al enkele jaren Chanel-muze mag noemen.

Angèle Chanel expo
Angèle
Chanel expo
Keira Knightley
Chanel Marion Cotillard
Marion Cotillard
Keira Knightley en Marion Cotillard Parijs Chanel expo
Keira Knightley en Marion Cotillard

De tentoonstelling Le Grand Numéro de Chanel is gratis en voor iedereen toegankelijk, als je een tijdsslot reserveert via de website. Nog te bezoeken tot en met 9 januari 2023.