Wie wordt verkozen tot beste kapper van de Benelux?

Geüpdatet op 2 december 2022 door ELLE Partner

Al sinds 1954 zet L'Oréal Professionnel met zijn Style & Colour Trophy kappers in de bloemetjes. Met die award wil L'Oréal veelbelovend talent uit de kappersbranche helpen vormen, inspireren en – op de eerste plaats – laten stralen. Van de tweehonderd kandidaten/s uit de Benelux die aan de wedstrijd deelnemen, blijven uiteindelijk tien finalisten/s over. Wie zal de eerste plaats van dit prestigieuze concours in de wacht slepen?

 

Dat ontdekken we tijdens de XXL-show die het talent uit België, Nederland en Luxemburg in de kijker zet.

EEN LEGENDARISCHE WEDSTRIJD

De Style & Colour Trophy van L'Oréal Professionnel is wereldwijd de oudste live kapperswedstijd. Hairstylisten/s uit veertig verschillende landen nemen eraan deel. Het ultieme doel: verkozen worden tot beste kapper of kapster ter wereld. Het betreft dan ook een prestigieuze award die hun carrière een ongelofelijke boost kan geven.

En het ontbreekt de Benelux niet aan kandidaten/s. Uit de verschillende selectiefasen zijn artiesten van eigen bodem naar voor gekomen, van alle leeftijden en uit alle uithoeken van België, Luxemburg en Nederland. Het zijn stuk voor stuk gemotiveerde en gepassioneerde kappers en kapsters die zitten te popelen om een staaltje van hun vakmanschap te laten zien.

Dit is voor veel talentvolle stylisten/s immers de ideale gelegenheid om aan de hand van de nieuwste technieken en trends de natuurlijke schoonheid van dameslokken nog mooier te maken.

EEN FASCINEREND THEMA

Om zich van elkaar te onderscheiden, moeten de kandidaten/s veel creativiteit en een uitmuntend technisch vakmanschap aan de dag leggen. Het is immers de bedoeling dat ze een moderne look creëren rond het thema French Edito. Dat actuele en veeleisende thema is geïnspireerd op coverfoto's voor grote magazines.

De jury bestaat uit Belgische en Nederlandse deskundigen uit de pers en de kappers- en schoonheidsbranche. De kandidaten/s mogen dan ook niets aan het toeval overlaten, elk detail is van belang: de snit, de kleur, de beweging van het haar, de blik, de houding... Het is de bedoeling dat de kandidaten/s een sterke, moderne en inspirerende look creëren die meteen impact heeft. Hierbij gebruiken ze de typische L’Oréal Professionnel-technieken French Glossing en French Balayage.

WIE ZIJN DE BENELUX-TALENTEN?

 • Fabio Pinheiro (21): werkt voor TONI & GUY Belgium in Fort Jaco. Samen met zijn zussen is hij al van jongs af gepassioneerd door de kappersstiel.
 • Iris De Leener (52): staat al vijfentwintig jaar in haar eigen zaak in Westerlo. Ze koestert veel bewondering voor de ambassadeurs die haar tijdens de voorbereidingen voor de Style & Colour Trophy hebben begeleid.
 • Laurie Van Assche (27): werkt sinds zes jaar voor Fabrizio Castellano in Chapelle-lez-Herlaimont. Haar ambitie? Blijven bijleren en vooral interessante mensen ontmoeten.
 • Lisa Scheepers (26): is afkomstig uit Sint-Truiden en baat samen met haar moeder het hairsalon Herlo + Hairlounge uit. Balayages en extensions aanbrengen, zijn haar favoriete bezigheden.
 • Margot Keiff (25): werkt voor het salon Igorance in het Groothertogdom Luxemburg. Ze heeft het Golden Ticket in handen en ziet de Style & Colour Trophy als een geweldige gelegenheid om zich verder te ontwikkelen.
 • Olga Geevskaia (35): werkt bij Cocon Club. Met de Style & Colour Trophy wil ze graag haar visie van de huidige trends en vooral haar bruisende creativiteit laten zien.
 • Chantal Rademaker (22): werkt bij Denis Hair & Visagie in het Nederlandse Capelle aan den IJssel. Deelnemen aan de Style & Colour Trophy is een droom die werkelijkheid wordt.
 • Cor Heek (50): heeft samen met zijn man een salon in Schoonhoven. Creëren is zijn grootste hobby en hij is ongelofelijk trots te mogen deelnemen aan de Style & Colour Trophy.
 • Patty Kras (26): is de eigenares van Lascorpia in Zandvoort. Tijdens de Style & Colour Trophy wil ze met haar kleurtechniek iedereen betoveren.
 • Wendy Verbruggen (45): is al dertig jaar actief bij L'Oréal Professionnel en heeft sinds zes jaar een eigen zaak. Tijdens de Style & Colour Trophy wil ze het beste van zichzelf geven.

Je ziet het, het zijn uiteenlopende en gevarieerde profielen, maar alle deelnemers delen een passie voor haar, unieke creaties en professionele snit- en kleurtechnieken.

Wie sleept de felbegeerde prijs in de wacht? Het antwoord op die vraag kennen we binnenkort, tijdens de twee finaleavonden voor de Benelux van de Style & Colour Trophy. Die kan je terugkijken op het YouTubekanaal van L'Oréal Professionnel Belgium en mis de finale niet op aanstaande maandag 5 december via deze link. En uiteraard zit ELLE België op de eerste rij.

 • De winnaar gaat aan de haal met een prachtige prijs ter waarde van € 10.000, een artikel in ELLE België en een deelname aan de Style & Colour Trophy International in Parijs. Wie daar de eerste prijs behaalt, mag zich de beste hairstylist ter wereld noemen. Er worden trouwens nog twee andere prijzen uitgereikt: de Talentprijsen de Publieksprijs. Beide winnaars ontvangen een cheque ter waarde van € 2500. Die kunnen ze investeren in de uitbreiding van hun kapsalon. Stay Tuned !
 • En vergeet uiteraard niet te stemmen voor je favoriete kandidaat. Je kunt er trouwens een Steampod 4 ter waarde van € 349 mee winnen.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met L'Oréal Professionel.

www.lorealprofessionnel.fr

LEES OOK:
Dit is jouw teken om je haar koper te kleuren deze winter
Etam: winterwarme homewear
“Match your watch”, het gloednieuwe en kleurrijke concept van ICE-Watch