Verminder cellulitis dankzij een ontspannende sessie maderotherapie

Gepubliceerd op 14 november 2022 door Camille Vernin en Virginie Dupont
Verminder cellulitis dankzij een ontspannende sessie maderotherapie

Cellulitis verminderen in totale relaxmodus, klinkt hemels. De beautyscene herontdekt maderotherapie, een eeuwenoude, traditionele techniek die even doeltreffend als bizar is.

Zo goed als alle vrouwen hebben last van cellulitis. Dat heeft weinig te maken met gewicht, maar eerder met hormonen, erfelijkheid en leeftijd. Lange tijd was die sinaasappelhuid een bron van frustraties, maar nu er steeds meer 'eerlijke' foto's op social media circuleren, is het onderwerp grotendeels uit de taboesfeer. Dankzij de body positivy-golf begrijpen steeds meer vrouwen (eindelijk!) dat cellulitis heel normaal is. Neem nu het prachtige model Ashley Graham, die de normalisering van cellulitis als haar persoonlijke missie ziet.

Cellulitis wordt daardoor gelukkig niet langer als een onaanvaardbaar huidprobleem gezien. En wanneer je de focus van zelfkritiek naar zelfzorg verlegt, zijn er tal van positieve manieren om zorg te dragen voor je lichaam. Regelmatig bewegen, evenwichtig eten en voldoende water drinken zijn enkele dagelijkse gewoontes die een wereld van verschil maken voor je hoofd én huid. En weet je... Cellulitis verbeteren kan ook op een intens ontspannende manier. Maak kennis met de eeuwenoude maderotherapie. Een techniek die ik ontdekte bij Thermae Grimbergen.

Wat is maderotherapie?

Maderotherapie wordt ook wel 'houttherapie' genoemd. Het is een traditionele massagetechniek uit Colombia waarbij het bindweefsel met houten instrumenten wordt gemasseerd. Bindweefsel is wat je lichaam vormgeeft, en cellulitis is eigenlijk niets meer dan samenklittende vetcellen of bindweefsel die kussentjes vormen op de huid. Maderotherapie breekt die vetcellen en stimuleert de lymfedrainage. Hierdoor verloopt de afvoer van afvalstoffen efficiënter.

Hoe gaat het in zijn werk? De massagetherapeut smeert je dijen, billen, onderrug en buik in met olie en beweegt daarna met houten rollen over je huid. Sommige van die instrumenten zijn langwerpig, andere zijn net kubussen, hebben de vorm van een paddenstoel of lijken op reusachtige gua sha's. De massage is tegelijk krachtig en ontspannend. De cellulitis bevindt zich immers vlak onder het huidoppervlak en niet in de spieren, het heeft dus geen zin om al te stevig te masseren. Bij het testen van de behandeling viel ik zelfs in slaap. Zo zie je maar: wie mooi wil zijn hoeft niet altijd pijn te lijden.

@charlaineobeaute De verschillende houten maderotherapie-instrumenten voor een afslank- en anticellulitisbehandeling 😇 #maderotherapie #drainage #cellulite ♬ dc gaby e juu - Gaby Lopes

Voor wie is deze schoonheidsbehandeling?

Eigenlijk doet maderotherapie iedereen goed. Of je nu veel cellulitis hebt of niet. Vanaf de eerste sessie oogt en voelt mijn huid steviger en gezonder. Ook voor sportievelingen is de ontspannende maderotherapie een aarader, de massage ontspant het lichaam, verlicht de spierspanning en geeft het zenuwstelsel een boost. Maak je geen zorgen als je huid na de behandeling een beetje rood is, dat is helemaal normaal.

Hoe snel zie je resultaat?

Voor een optimaal resultaat worden vijf sessies kort op elkaar aangeraden (gemiddeld een keer per week of per twee weken). Naarmate de behandeling vordert, zal je zien dat je bindweefsel soepeler is en de cellulitis minder zichtbaar. Bij Thermae Grimbergen en Thermae Boetfort betaal je €65 voor een sessie van 50 minuten.

@maderofranceofficiel Volg onze opleidingen voor voor Drainerende en Remodellerende verzorgingen in Parijs en La Réunion #formationparis #maderotherapie #metalterapia #drainagelymphatique #formationdrainagelymphatique #formationmetaltherapie #formationmaderotherapie #maderotherapiecorps #maderofranceofficiel #fypシ #pourtoi #foryou #formationmassagemarseille #massage #formationicamadero #icemadero #anticellulite #anticellulite #anticellulite #antiage #antiage #skincare #maderofranceofficiel ♬ son original - manodecor

Voor meer informatie over maderotherapie of om een sessie te reserveren, kan je terecht op thermae.com

LEES OOK