Brussel kiest voor duurzamer ondernemen

Geüpdatet op 10 november 2022 door ELLE Partner
Brussel kiest voor duurzamer ondernemen

Koolstofneutraal tegen 2050, reshoring van de economische activiteit, wegwerken van ongelijkheid, kwaliteitsvolle arbeidsplaatsen behouden en creëren... Het zijn slechts enkele van de doelstellingen die tijdens de Shifting Economy Week aan bod zullen komen.

Voor het tweede opeenvolgende jaar organiseert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in november een week die volledig in het teken staat van de economische transitie. Het is een gelegenheid voor ondernemers en onderneemsters om elkaar te ontmoeten en te onderzoeken hoe ze hun activiteiten steeds duurzamer kunnen maken.

Samen met Leefmilieu Brussel, Brussel Economie en Werkgelegenheid, en Innoviris organiseert hub.brussels een aantal workshops, networking events, bedrijfsbezoeken, discussiepanels en informatiesessies voor bedrijven die in dit thema geïnteresseerd zijn. Dit alles gebeurt in partnership met de UCM en Unizo. Er staan verschillende thema’s op het programma: good food, renovatie, digitale transformatie, digitale soberheid, sociale economie, duurzaam ondernemen en financieringsmogelijkheden.

Het Brussels Gewest schaart zich hiermee aan de kant van de Shifting Economy. Het wil bedrijven steunen die met hun economische activiteiten innoveren en ecologische waarde, werkgelegenheid en een band met de bewoners creëren. Bovendien wil het Gewest als Europese hoofdstad een pionier zijn op het vlak van economische transitie en wil het zijn knowhow ook buiten onze landsgrenzen exporteren.

Alles samen staat Shifting Economy voor 224 acties en maatregelen. Een deel daarvan is reeds van toepassing, de andere worden tegen 2030 ingevoerd. Ze moeten bedrijven helpen om zowel op ecologisch als sociaal vlak een voorbeeldfunctie te vervullen.

ELLE x hub.brussels
©hub.brussels

MEER INFO?

Van 18 tot 24 november 2022, op diverse plaatsen in Brussel.
shiftingeconomy.brussels/shifting-economy-week-programme/

 

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met hub.brussels.
hub.brussels.com

LEES OOK :
LYNK & CO 01 : een wagen die premium als duurzaam is
10 Belgische modemerken met een hart voor de planeet
Energie en immuniteit: opnieuw in topvorm!