Een dag in het leven van influencer Jaël Ost

Geüpdatet op 14 oktober 2022 door ELLE Partner Foto’s: Dennis Ravays
Een dag in het leven van influencer Jaël Ost ©Dennis Ravays

Content creator Jaël Ost hoeft geen introductie meer. Wij mochten 24u lang achter de coulissen van haar leven op sociale media kijken. Kijk je mee?

Hoe ziet een doordeweekse dag in jouw leven eruit? 

“Ik ben sinds kort zelfstandige en vind dat enorm spannend. Ik heb mezelf voorgenomen om elke dag op te staan rond 9u, als het een legere dag is zonder opnames. Dan maak ik me klaar en beantwoord ik een aantal e-mails. Ik probeer administratief alles goed bij te houden want ik ben echt bang om dingen verkeerd te doen (lacht). Vervolgens shoot ik wat content thuis of op locatie. Last but not least is de kans dat ik de dag afsluit met een ritje naar mijn lief heel groot!’

Wat is je ochtendritueel?

“Ik ben geen grote skincare queen. Eerlijk gezegd weet ik niet zo heel veel af van beauty, al probeer ik me wel te herpakken. Zo start ik mijn dag tegenwoordig met de ‘Magic Drops’ van Collistar voor een zomerse teint. Daarna smeer ik een dagcrème met zonnebescherming van CeraVe. Ik heb immers lang het effect van de zon onderschat maar ben me er nu des te meer van bewust. Daarom kies ik nu steevast voor zelfbruiner in plaats van in de zon te liggen.”

Hoeveel tijd besteed je doorgaans aan content creëren? 

“Aangezien contentcreatie nu mijn fulltime job is, ben ik er dagelijks mee bezig. Social media laat me niet meer los, al is dat ook niet altijd even leuk uiteraard. Ik ben ongeveer zo’n 2 à 3 uur per dag effectief bezig met content creëren. Daarnaast ben ik natuurlijk ook doorheen de dag bezig met mijn socials en zet ik doorlopend leuke dingen online waardoor mijn smartphone mijn hand niet vaak verlaat.”

Wat voor content maak je het liefst?

“Het liefst creëer ik losse content die makkelijk flowt. Mijn geheime wapen daarbij is de Samsung Galaxy Z Flip 4. Het grote pluspunt aan de Flip is dat je hem door zijn vorm overal kan neerzetten en vanuit leuke hoeken kan filmen. Ik vind het dan ook leuk om mijn gsm gewoon ergens te droppen en te beginnen filmen zoals bijvoorbeeld op het dashboard van mijn auto (in stilstand uiteraard) of op het keukenaanrecht zonder dat ik een hulpmiddel nodig heb om het toestel recht te houden.”

Waarom ben je fan van de Samsung Galaxy Z?

“Ik vind dat hij hele leuke features heeft waaronder het gepersonaliseerde schermpje vooraan. Momenteel heb ik voor bloemetjes met een schattig bijtje gekozen maar er zijn 1001 andere opties beschikbaar. Daarbovenop vind ik de compactheid van de Flip een heel groot voordeel: hij neemt niet veel plaats in in je tas en je steekt hem zo weg. Verder vind ik de preview van wat je filmt met de back camera heel handig. Tenslotte ben ik helemaal weg van de nostalgie van de Flip phone: hij is gewoon zo cool.”

De nineties-favorieten van Jaël Ost

Je favoriete track?

“Ik weet nog heel goed dat toen ik in de lagere school zat ‘Push Up’ van de Freestylers een enorm populaire track was! Ik zie mezelf en mijn vriendinnen daar nog op dansen tijdens de speeltijd.”

Je favoriete film?

Onlangs heb ik voor het eerst naar ‘Hocus Pocus’ gekeken en deze verdient toch wel een plaatsje bovenaan de lijst! Doorgaans hou ik niet zo van griezelfilms maar deze is niet zo eng en tegelijkertijd super grappig.”

Je idool?

Sowieso Britney! Ik was zelf nog vrij jong op het hoogtepunt van haar carrière maar het is wel de eerste naam die in me opkomt en al de rest opzij schuift.”

Je favoriete modetrend?

“Sowieso de speldjes, in alle kleuren en vormen. Mijn zus en ik droegen die echt veel toen we klein waren.”

Je favoriete make-uptrend?

“Lipgloss! Vooral het soort dat in je haar in bleef hangen en waar je uiteindelijk meer last van had dan plezier.”

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Samsung.
samsung.com

LEES OOK :
Win een duo-ticket voor THE 80s ARE HERE: The Party
WOMEN CODE FESTIVAL: OF HOE VROUWEN DE TECHNOLOGIE VEROVEREN
Een barvrouw verklapt 5 dingen die je nooit moet doen op café