Zo brengen designers eerbetoon aan de Queen op London Fashion Week

Gepubliceerd op 21 september 2022 door Lore Ginneberge Foto’s: Imaxtree
Zo brengen designers eerbetoon aan de Queen op London Fashion Week Imaxtree

De begrafenis van Queen Elizabeth II viel zo goed als gelijk met London Fashion Week. Uiteindelijk gingen de shows gewoon door, maar brachten designers wel een eerbetoon op hun manier: via sprekende accessoires, kleurrijke mantelpakjes en zwarte sluiers.

Richard Quinn

Traditionele kanten kragen en zwarte netkronen voerden de boventoon in de royale collectie van Richard Quinn, wiens modeshow eerder al werd bijgewoond door koningin Elizabeth II zelf.

London fashion week queen eerbetoon
Richard Quinn - Imaxtree
Richard Quinn - Imaxtree
Richard Quinn - Imaxtree

JW Anderson

Het feit dat JW Anderson aan de kant stond van ontwerpers die London Fashion Week wilden laten doorgaan, wilde duidelijk niet zeggen dat de Noors-Ierse ontwerper geen fan was van de overleden koningin. Aan het einde van zijn show liet hij een model opdraven in een sober T-shirt met opschrift 'Her Majesty The Queen, 1926 - 2022, Thank you'.

JW Anderson London Fashion Week ss23
JW Anderson - Imaxtree

Huishan Zhang

Het gekleurde mantelpak is nu meer dan ooit synoniem voor koningin Elizabeth II. De collectie van Huishan Zhang zat - toevallig of niet -  vol referenties naar de tweedelige pakjes in snoepjeskleuren. Opvallend is het iconische limoengroene jubileumpak van de Queen dat een hedendaagse update kreeg, tot de witte pumps toe.

london fashion week queen eerbetoon
Huishan Zhang - Imaxtree

Halpern

Halperns openingslook werd onthaald op complete stilte (de positieve soort). De blauwe outfit was een eerbetoon aan de baljurk die de koningin in 1957 droeg om de Franse president Charles de Gaulle te begroeten.

Halpern london fashion week ss23 Queen Elizabeth
Halpern - Imaxtree

Paul & Joe

Het merk met Franse origine stopte verschillende referenties naar Hare Majesteit in de hoofddeksels. Zo waren er de sjaaltjes die doen denken aan de off duty-looks van Queen Elisabeth II, net als een kroon met parels.

london fashion week ss23 Queen Elizabeth
Paul & Joe - Imaxtree
Paul & Joe - Imaxtree
Paul & Joe - Imaxtree

Bora Aksu

De Bora Aksu-show opende met een militair tromgeroffel en ging daarna over in een parade van looks deels geïnspireerd op de militaire dienst van de koningin tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Bora Aksu - Imaxtree
Bora Aksu - Imaxtree
London Fashion Week eerbetoon Queen Elizabeth II overlijden
Bora Aksu - Imaxtree

Erdem

Zowel de openings- als sluitingsilhouetten van de anders kleurrijke collectie bestonden uit zwart kant en donkere sluiers. Bovendien werd de Erdem-show gehouden in het British Museum, waar de Queen  beschermvrouw van was.

London Fashion Week eerbetoon Queen Elizabeth II overlijden
Erdem - Imaxtree
London Fashion Week eerbetoon Queen Erdem
Erdem - Imaxtree

LEES OOK: de 150 beste streetstyle looks van London Fashion Week