Gespot: Olivia Wilde en Harry Styles in Venetië voor ‘Don’t Worry Darling’ première

Gepubliceerd op 5 september 2022 door Lore Ginneberge
Gespot: Olivia Wilde en Harry Styles in Venetië voor ‘Don’t Worry Darling’ première Getty Images

Gespot in Venetië: een serene Olivia Wilde met Harry Styles. De lovebirds komen er de film 'Don't Worry Darling' voorstellen, die vooral naast de filmset voor heel wat drama zorgde...

Harry Styles, Gemma Chan, Chris Pine en Olivia Wilde
Harry Styles, Gemma Chan, Chris Pine en Olivia Wilde tijdens een persevenement voor de film 'Don't Worry Darling' in Venetië. Florence Pugh is de opvallende afwezige van de cast.

De heisa rond 'Don't Worry Darling'

Venetië wordt momenteel overspoeld door prachtige sterren op en naast de rode loper, je zou bijna vergeten dat het vooral om een nieuwe lading films te doen is. Een van de langverwachte titels die in première gaat is 'Don't Worry Darling' van Olivia Wilde. De film gaat al weken met alle media-aandacht lopen dankzij vermeende spanningen tussen de acteurs. Een korte recap:

'Don't Worry Darling' is het prestigeproject van actrice Olivia Wilde, die hiermee een carrièreswitch maakte naar regisseur. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Harry Styles, een van 's werelds meest geliefde popsterren en Florence Pugh, een alom gerespecteerde en doorgaans onproblematische actrice. Ook acteurs Jason Sudeikis en Shia LaBeouf spelen een rol, niet in de film zelf, maar wel in de heisa naast de set.

Aanvankelijk werd namelijk aangekondigd dat de problematische acteur LaBeouf de mannelijke hoofdrol zou spelen, maar de rol werd vervolgens opnieuw gecast met Harry Styles. Wilde zei daarover: "Zijn werkwijze was niet bevorderlijk voor de ethos die ik in mijn producties eis. Hij heeft een proces dat, in sommige opzichten, een strijdlustige energie lijkt te vereisen, en persoonlijk geloof ik niet dat dat bevorderlijk is voor de beste prestaties. Ik geloof dat het creëren van een veilige, vertrouwensvolle omgeving de beste manier is om mensen hun beste werk te laten doen. Uiteindelijk is het mijn verantwoordelijkheid tegenover de productie en de cast om hen te beschermen. Dat was mijn taak."

De 'Miss Flo' video

Klinkt nobel van Wilde, al heeft LaBeouf zo zijn eigen versie van de feiten. Volgens de acteur was het namelijk zijn beslissing om met het project te stoppen en niet andersom. Enkele dagen later werd een video gepost die Wilde naar LaBeouf zou hebben gestuurd en die dit statement staaft. In de video zegt Wilde, al pratend in de auto: "Ik heb het gevoel dat ik nog niet klaar ben om dit op te geven, en ook ik ben er kapot van en ik wil dit uitzoeken. Weet je, ik denk dat dit een beetje een wake-up call is voor Miss Flo, en ik wil weten of je open staat om dit een kans te geven met mij, met ons. Als ze echt haar zinnen erop zet en als jullie vrede kunnen sluiten - en ik respecteer jouw standpunt, ik respecteer het hare - maar als jullie het kunnen doen, wat denk je? Is er hoop? Laat je het me weten?"

De vete tussen Olivia Wilde en Florence Pugh

Olivia's gelekte video gooide alleen nog meer olie op het vuur, want het gonst al weken van de geruchten over ruzie tussen Florence Pugh en Olivia Wilde. Zo beweren kwatongen dat Florence Pugh beduidend minder betaald wordt voor deze film dan Harry Styles, een roddel die Wilde probeerde te ontkrachten in een email. Pittig detail: temidden van de 'Don't Worry Darling'-opnames scheidde Olivia Wilde niet alleen van haar man Jason Sudeikis, met wie ze tien jaar getrouwd was en twee kinderen heeft, ze begon ook nog eens een relatie met... Harry Styles. Verschillende bronnen stellen dat dat voor spanningen zorgde tussen de verschillende partijen op de filmset.

Hoewel Florence Pugh met een enthousiaste tweet begon aan dit avontuur in 2020, liet de actrice steeds minder van zich horen. Zo was ze afwezig op verschillende persevents en reageerde ze niet op Olivia's lovende Instagramposts. Een insider bevestigde aan Us Weekly dat "Florence en Olivia verschillende meningsverschillen gehad hebben op persoonlijk en professioneel vlak, dat is de reden waarom Florence geen pers doet voor de film."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Olivia Wilde (@oliviawilde)

Wat Florence wél liet weten was haar ongenoegen over de manier waarop gefocust werd op de seksscènes in de filmtrailer. In een interview met Harper's Bazaar zei de actrice het volgende: "Als het gereduceerd wordt tot je seksscènes of om te zien hoe de beroemdste man ter wereld iemand oraal bevredigd, is dat niet waarom we het doen. Dat is niet waarom ik in deze industrie zit."

De film gaat in première op 5 september tijdens het Venice Film Festival, in aanwezigheid van Harry Styles en Olivia Wilde. Florence Pugh liet last-minute weten dat ze de première aan zich voorbij laat gaan. Bekijk hier de trailer: