Droomvakantie: reis door Sicilië met een luxueuze trein uit de jaren ’20

Geüpdatet op 29 augustus 2022 door Camille Vernin en Lore Ginneberge
Droomvakantie: reis door Sicilië met een luxueuze trein uit de jaren ’20 Rocco Forte Hotels

Ontdek Sicilië vanuit een geheel nieuwe invalshoek en reis met de trein het hele Italiaanse eiland rond.

Reizen met de trein is populairder dan ooit. De gevolgen van de opwarming van de aarde vallen niet te ontkennen en flygskam ('vliegschaamte') is de nieuwe norm. Bewuste reizigers laten het vliegtuig aan kant en geven de voorkeur aan slow toerisme, wat niet alleen beter is voor het milieu, maar ook ongekende ervaringen belooft. Het reizen zelf is de bestemming geworden, dat hebben ook de Rocco Forte-hotels begrepen.

De 'Sicilian Railway Experience'

In samenwerking met de Italiaanse Spoorwegstichting heeft de hotelgroep besloten een Sicilian Railway Experience te lanceren, een trein die over Sicilië rijdt en zo twee van haar meest luxueuze hotels met elkaar verbindt. Deze 'Siciliaanse trein' uit de jaren 1920 rijdt van het centrum van Palermo naar de Valle dei Templi in Agrigento. De kans om de adembenemende landschappen en authentieke hoekjes van West-Sicilië te bewonderen terwijl je van de ene iconische slaapplaats naar de andere reist: Villa Igiea en Verdura Resort.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Villa Igiea (@villaigieapalermo)

Twee uur durende treinrit vol verrassingen

De reisroute heeft een breed doelpubliek voor ogen: zakelijke meetings, presentaties, teambuildings, familie-uitstapjes en romantische vakanties... Het gaat om een meeslepende ervaring die kan worden aangepast aan zowel bedrijven als toeristen dankzij een flexibel programma. Zo kan je ervoor kiezen om een lokale gids in te schakelen die een complete uitleg van het eiland geeft tijdens de treinrit of zelfs voor een Siciliaanse mixologie-ervaring met een barman aan boord terwijl je van het landschap geniet.

Meer informatie via roccofortehotels.com

LEES OOK: Groen reizen: zo ga je ecologisch maar toch luxueus op vakantie