Beyoncé geeft zich volledig bloot op nieuwe albumcover

Gepubliceerd op 1 juli 2022 door Lore Ginneberge
Beyoncé geeft zich volledig bloot op nieuwe albumcover

De nieuwe plaat van Beyoncé komt eraan! De zangeres gaf al een voorsmaakje met de single 'Break my Soul', en deelt nu de gewaagde albumcover voor 'Renaissance'.

Beyoncé's zevende studio album 'Renaissance' verschijnt op 29 juli, maar Queen B beloont haar fans voor het lange wachten met kleine teasers. Op Instagram postte de zangeres de foto van wat vermoedelijk haar albumcover zal worden. We zien Beyoncé rijdend op een glinsterend, zilveren paard, met haar gezicht recht naar de camera gericht. Bij de onthulling van de cover, legde ze uit hoe het album tot stand is gekomen en wat ze hoopte te bereiken.

"Het maken van dit album gaf me een plek om te dromen en om ontsnapping te vinden tijdens een enge tijd voor de wereld," schreef Beyoncé op Instagram. "Het stond me toe om me vrij en avontuurlijk te voelen in een tijd waarin weinig anders in beweging was. Mijn bedoeling was om een veilige plek te creëren, een plek zonder oordeel. Een plek om vrij te zijn van perfectionisme en overpeinzingen. Een plek om te schreeuwen, los te laten, vrijheid te voelen. Het was een prachtige ontdekkingsreis."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

"Ik hoop dat je vreugde vindt in deze muziek," gaat ze verder. "Ik hoop dat het je inspireert om te bewegen. Ha! En om je zo uniek, sterk en sexy te voelen als je bent."

Het is niet de eerste keer dat Bey op een paard kruipt. In augustus poseerde de ster al met een zwart paard voor Harper's Bazaar, en in juli 2020 zat ze bovenop een wit paard in de 'Black Is King'-film. Sommige fans trekken parallellen met de vier ruiters van de apocalyps - waarvan de kleuren wit, rood, zwart en bleek zijn (respectievelijk symbool voor verovering, oorlog, hongersnood en dood).

Aangezien het album 'Renaissance' heet, zien sommigen de foto als een eerbetoon John Collier's 19e-eeuwse schilderij 'Lady Godiva'. Anderen merken dan weer de gelijkenis op met een foto van Bianca Jagger te paard in Studio 54. Die laatste link past dan weer in de disco-achtige video die Beyoncé produceerde samen met de Amerikaanse Vogue.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce)

De echte betekenis achter de spraakmakende albumcover ontdekken we vast bij de lancering van het album eind juli. Stay tuned!

LEES OOKAlles wat we tot dusver weten over Beyonce’s nieuwe album