Interview: Nina Corty, de onderneemster achter La Casita

Geüpdatet op 12 augustus 2022 door ELLE Partner
Interview: Nina Corty, de onderneemster achter La Casita

Het aperitief uit Bordeaux Lillet bestaat 150 jaar en dat viert het merk door barvrouwen in de bloemetjes te zetten. Elke maand zet Lillet een vrouw in de spotlight die verandering teweeg brengt in de - vandaag veel te mannelijke - hospitality sector. Deze maand is het de beurt aan onderneemster Nina Corty.

Nina is de vrouw achter La Casita, een Brugse cocktailbar met Zuid-Amerikaanse invloeden en bovendien een van de adresjes die van Lillet het label ‘L pour Elles’ kreeg. Dat label maakt het gemakkelijker om bars van vrouwelijke ondernemers terug te vinden, allemaal verzameld in de vorm van een interactieve kaart op Lillet.be.

Ontdek de deelnemende 'L pour Elles' bars

Hoe ben je in de hospitality sector terecht gekomen?

“Vanaf mijn zestiende werkte ik tijdens schoolvakanties als jobstudent in de horeca. In het weekend sprong ik bij in de tapasbar van mijn ouders. Na mijn studies reisde ik twee jaar lang door Centraal- en Zuid-Amerika, waar ik hier en daar bijkluste als barvrouw. Eenmaal terug in België nam ik een klein, oud cafeetje over in het centrum van Brugge. Geïnspireerd door mijn reis vormde ik het om tot een cocktailbar met latin vibes.”

Wat is je favoriete aspect aan je job?

“Er zijn zoveel aspecten aan mijn job die ik graag doe. Ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen hun verhalen, wat ze hebben meegemaakt of simpelweg hoe hun dag was. Verder geniet ik ervan om een gezellige sfeer te creëren via muziek, lekkere drankjes en een enthousiaste bediening. Als het druk is hou ik van de rush om alles goed te laten verlopen. Tenslotte vind ik het leuk om innovatief te blijven, te zoeken naar oplossingen en verbeteringen, nieuwe cocktails, nieuwe producten of evenementen.”

Hoe is het om als vrouw een typische mannenjob uit te oefenen?

“Naar mijn gevoel heb ik me toch iets meer moeten bewijzen omdat ik een vrouw ben. Ik was al sinds kind niet op mijn mond gevallen maar door het uitoefenen van deze job heb ik wel een bepaalde assertiviteit opgebouwd. Ik probeer heel duidelijk mijn grenzen aan te tonen. Het is niet altijd even makkelijk, maar ik heb vanaf het begin wel veel steun van mijn collega’s gevoeld. Ik probeer mijn zaak uit te baten met passie en kwaliteit te bieden. En dat wordt geapprecieerd, door zowel man als vrouw.”

Welke uitdagingen ben je tijdens je carrière tegengekomen?

“Bijna alles rond het uitdenken en ondernemen van La Casita heb ik alleen gedaan. Naast het dagdagelijkse uitbaten van een zaak en mensen een fijne tijd bezorgen, komt er ook een bedrijfsmatig luik bij kijken. Op dat gebied heb ik mezelf echt ferm moeten bijscholen. Ik leer nog steeds elke dag bij en probeer steeds mijn cafeetje te optimaliseren. Die kennis en kunde probeer ik nu ook in andere projecten mee te nemen.”

Wat vind je van het ‘L pour Elles’-initiatief van Lillet?

“Fantastisch, vrouwen zijn tegelijkertijd zo powerful, uniek en attent. Samen kunnen we zoveel bereiken. Ik vind het heerlijk om mezelf te omringen met inspirerende persoonlijkheden en er zijn zoveel inspirerende vrouwen. Ik ben echt fan van het versterken van de positieve energie die zoveel vrouwen aan hun omgeving geven. Dit is wat dit programma doet: vrouwen die andere vrouwen op de front line aanmoedigen, bevestiging geven en tonen dat ze gezien en geapprecieerd worden.”

 

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Lillet.
www.lillet.com

Lees ook:

Napels: de museumroute voor kunstliefhebbers

We love: het kleurrijk en duurzaam beddengoed van SUITE702

Belgische belofte: de jonge Stace blinkt uit in meeslepende bedroom pop