Getest: luxe ontspanning in het idyllische Château de Courban

Geüpdatet op 27 juni 2022 door Noemi Dell'Aira en Lore Ginneberge
Getest: luxe ontspanning in het idyllische Château de Courban Château de Courban

Overnachten als royals in een kasteel niet ver van huis? Welkom in Château de Courban!

Je hoeft niet ver weg te gaan om er even tussenuit te knijpen. Midden in de Bourgogne, op ongeveer 4u30 rijden van Brussel vind je het Château de Courban. De streek, gelegen tussen Champagne en Chablis, vormt het perfecte decor om te ontspannen en geïnspireerd te raken. De wandelingen in het domein te midden van het groen, het eten van de sterrenchef Takashi Kinoshita, de Nux-spa... Wat wil je nog meer?

Het kasteel van Courban, dat in 1820 werd gebouwd op de ruïnes van een oud kasteel dat tijdens de Franse Revolutie werd verwoest, werd in 1998 eigendom van de familie Vandendriessche. Deze familie begon aan een periode van werkzaamheden en renovaties om er hun droomwoning van te maken. Toen jagers op bezoek kwamen en om overnachting vroegen, realiseerde de familie zich het potentieel van het kasteel en besloot het in een gastenverblijf te veranderen alvorens het om te vormen tot het viersterrenhotel met spa en gastronomisch restaurant dat we vandaag kennen.

WELKOM IN CHÂTEAU DE COURBAN

Bij aankomst ontdekken we het kasteel onder een prachtige zomerzon. Het Château de Courban heeft 24 charmante kamers, allemaal uniek. Sommige zijn in het kasteel zelf, andere erbuiten, waaronder die van ons. Het maakt deel uit van de 'Signatures'-kamers die in de tuinen liggen en beschikken over een balkon of een eigen terras. De landelijk-chique inrichting en ultra cozy sfeer zetten de toon voor een relaxerend verblijf. Je voelt je er net als thuis, maar dan beter!

WELZIJN IN EEN OASE VAN RUST

Het Château de Courban werkt samen met Nuxe, een schoonheidsmerk bekend om haar natuurlijke gamma. Sommige van de producten kan je gebruiken in de kamers en in de spa van het landgoed wordt uitsluitend Nuxe gebruikt voor de behandelingen.

De intieme wellnessruimte beschikt over een sauna, hammam, jacuzzi, 3 behandelingskamers, een ontspanningsruimte om de effecten van je behandeling te verlengen en een Nuxe-boetiek waar je je favoriete producten kunt inslaan. In de spa wachten de zachte handen van Céline ons op voor een duomassage. Er worden verschillende behandelingen aangeboden: een ontspanningsmassage, detoxmassage, voetmassage of massage van de hoofdhuid, de nek en de schouders.

Het domein beschikt ook over twee grote buitenzwembaden Een goed boek, zonnecrème, vogelgezang... Je zou hier de hele dag kunnen blijven.

GASTRONOMIE MET STER

Het echte hoogtepunt van het verblijf lag op ons bord. Sterrenchef Takashi Kinoshita richtte in 2015 zijn keuken in het kasteel in en biedt sindsdien een fusionkeuken aan waarin typische Franse en Japanse smaken samenkomen. In 2018 kreeg hij zijn eerste Michelinster.

Tijdens onze eerste avond ontdekken we het vijfgangen 'Saveurs'-menu. Kaviaar, witte asperges gestoofd in bladerdeeg, Saint-Pierre de Bretagne, kalfsvlees, aardbeien en bloemen Japanse stijl,... Een ware culinaire reis. De volgende avond beleven we 'La table d'enfance du Chef' in drie gangen. Wakamesalade en Daikon-raap (voorgerecht), Teriyaki-Don (hoofdgerecht) en Yuzu-tiramisu (dessert), allemaal direct geserveerd op hetzelfde dienblad, als verwijzing naar Japanse tradities. Een menu voor fijnproevers die je vervoert naar het land van de rijzende zon. Om het diner te begeleiden, heeft het restaurant meer dan 400 referenties. Champagnes, wijnen uit de streek,... Er is genoeg te ontdekken. Weet dat het restaurant ook open is voor degenen die niet op het kasteel verblijven.

Adres: Rue du Lavoir 7, 21520 Courban, Frankrijk
Meer informatie op chateaudecourban.com

LEES OOK: