Jennifer Lopez’ documentaire ‘Halftime’ toont haar strijd om “serieus genomen te worden”

Geüpdatet op 1 juni 2022 door Lore Ginneberge
Jennifer Lopez’ documentaire ‘Halftime’ toont haar strijd om “serieus genomen te worden” @jlo

De nieuwe documentaire 'Halftime' toont Jennifer Lopez van haar meest kwetsbare kant. De superster getuigt van de hindernissen die ze moest overwinnen op haar weg naar succes.

Jennifer Lopez in tranen in nieuwe documentaire

Jennifer Lopez (52) is het middelpunt van 'Halftime',  dat voor het eerst te zien zal zijn tijdens het Tribeca Film Festival op 8 juni. De docu, geregisseerd door Oscar-genomineerde Amanda Micheli, verschijnt vervolgens op Netflix op 14 juni. De documentaire toont de opkomst van J.Lo's roem, maar ook de moeilijkheden die de ster daarbij op haar bord kreeg. Lopez' vastberadenheid om "serieus genomen" te worden door de media, haar leeftijdsgenoten en de muziek- en filmindustrie komt meermaals in beeld. Zo zien we een betraande Lopez nadat ze een Oscarnominatie misliep voor haar rol in de populaire film 'Hustlers' (2020). Kort na de Oscaruitreiking zei Lopez daarover tegen Oprah Winfrey dat ze "het gevoel had dat ze iedereen een beetje teleurstelde".

Cameo voor Ben Affleck

De documentaire neemt ons vooral mee achter de schermen van JLo's turbulente leven. Je ziet haar choreografie oefenen, je hoort haar commentaar over vroegere en recente gebeurtenissen en volgt hoe ze van en naar grote events gaat. Maar er is ook een plek voor haar entourage. In de trailer zien we niemand minder dan Ben Affleck, met wie ze tussen 2002 en 2004 een relatie had en die op dit moment haar verloofde is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jennifer Lopez (@jlo)

De acteur komt in beeld na een stukje over Jennifers leven in de spotlights en de commentaar die daar mee gepaard gaat. "Ik zei een keer tegen haar: 'Stoort dit je niet?'" herinnert Ben Affleck zich, verwijzend naar de constante aandacht. "Waarop zij zei: 'Ik had dit verwacht.'"

De trailer voor 'Halftime' op Netflix

Enkele dagen geleden dropte Netflix de trailer voor 'Halftime'. Bekijk 'm hier:

'Halftime' verschijnt op 14 juni op Netflix.

LEES OOK: 5 feministische Netflix documentaires die je gezien moet hebben