3 redenen om naar het gloednieuwe CORE festival in Brussel te gaan

Gepubliceerd op 17 mei 2022 door Lore Ginneberge
3 redenen om naar het gloednieuwe CORE festival in Brussel te gaan Shutterstock

Neem Tomorrowland en Rock Werchter, schud ze goed door elkaar en je krijgt het CORE Festival. Een gloednieuw muzikaal en artistiek evenement dat je niet mag missen! Afspraak op 27 en 28 mei 2022 in het Ossegempark in Brussel.

CORE Festival maakt zijn entree op de lange lijst van Belgische muziekfestivals, maar de organisatoren doen er alles aan om zich te onderscheiden dankzij een vernieuwend concept en een scherpe line-up. Wat staat er op de planning?

1. Een toplocatie midden in de natuur

Het doel is om te breken met de tradities van wat een festival moet inhouden. CORE Festival belooft zijn bezoekers een echte artistieke en muzikale ervaring te bieden en valt daarmee in de categorie van zogenaamde 'boutique festivals'. Het is de bedoeling een breed en gevarieerd publiek aan te spreken met een al even gevarieerde line-up. En dat alles tegen de bosrijke achtergrond van het Ossegempark, op een steenworp van het Atomium. Een plek die zijn makkelijk bereikbare ligging combineert met een feeërieke atmosfeer.

core festival
Het CORE Festival vindt plaats in het Ossegempark, op een steenworp van het Atomium. © Shutterstock

2. Een artistieke, muzikale en psychedelische ervaring

Het CORE Festival wil vooral de werelden van muziek en kunst verenigen, maar heeft net zo zeer aandacht voor de natuur. Om dit concept naar een hoger niveau te tillen, doen de organisatoren beroep op Louie Schwartzberg, regisseur van de documentaire Fantastic Fungi, om time-lapse videosequenties te maken die een van de vier festivalpodia zullen animeren. Dit podium wordt Nabo by FTX gedoopt en zal zich op een hoogte bevinden en omringd worden door een 360 LED-scherm om festivalgangers een unieke ervaring van psychedelisch niveau te bieden.

LEES OOK: 6 foodfestivals in Vlaanderen en Brussel om te ontdekken

3. Een mix van grote namen en niche artiesten

De artiesten die op de podia van het CORE Festival zullen staan, komen van over de hele wereld en hebben zeer uiteenlopende stijlen. "We willen niche-artiesten in de kijker zetten, die anders zijn dan de gebruikelijke grote namen die je op Belgische festivals vindt. We willen deels mainstream zijn zoals Rock Werchter, maar dan met een elektronische feel," zegt Jordy Van Overmeire, public relations-coördinator voor Tomorrowland. Op de affiche prijken artiesten met een Hip Hop/R&B achtergrond (Nas!), maar ook namen als Sylvie Kreusch, Celeste, Action Bronson en Lous and the Yakuza of Amaarae en The Blaze. Wie komt om te dansen kan dat doen op de beats van Peggy Gou en Nina Kraviz. Tenslotte kunnen ook House-fans op hun beide oren slapen - of net niet - want ook voor hen heeft het CORE Festival heel wat in petto.

Het volledige programma ontdek je op corefestival.com

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CORE Festival (@core.world)

LEES OOK: Vrouwelijke dj's over betutteling: "Ben jij dj én mama? Wie past er dan op de kinderen?"