5 datingtips die we halen uit de serie ‘How I Met Your Father’

Gepubliceerd op 20 mei 2022 door ELLE België
5 datingtips die we halen uit de serie ‘How I Met Your Father’ @instagramhimyfonhulu

In 'How I Met Your Father', de spin-off van de serie 'How I Met Your Mother' volgen we het liefdesleven van Sophie (Hilary Duff) en hoe ze uiteindelijk de vader van haar zoon leert kennen. Ze bewijst dat daten via datingapps in 2022 niet altijd even makkelijk verloopt...

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door How I Met Your Father (@himyfonhulu)

Net zoals de meerderheid van de moderne liefdesverhalen start deze serie met een Tinderdate (of zelfs 87). Maar de serie is niet zomaar een reboot van 'HIMYM': er is veel veranderd in de datingwereld. Mensen geven de voorkeur aan online daten via apps zoals Tinder en Bumble, waardoor iemand spontaan ontmoeten op café nog zelden gebeurt. In het tijdperk van datingapps zijn onze kansen op het vinden van de perfecte partner eindeloos. Wij halen 5 tips uit de serie over hoe je moet daten in 2022:

1. 'A date so good you don't even check your phone'

Een date is perfect verlopen als je geen enkele keer op je gsm hebt moeten kijken. Onze tip? Zorg dat je telefoon buiten handbereik zit en schakel het geluid uit nog voor de aankomst van je date, want niets zo ongezellig als gezelschap dat de hele tijd op z'n smartphone kijkt. Bang voor ongemakkelijke stiltes? Probeer vooraf niet teveel berichtjes naar elkaar te sturen, zo hebben jullie elkaar nog genoeg te vertellen.

En ook nog: de aanhouder wint. Geef niet op na slechts één Tinderdate. Je vindt de perfecte job of huis ook niet in enkele uren.

2. Wees duidelijk

Online communicatie is niet hetzelfde als 'face-to-face'. Je emoties en gevoelens komen anders over via lettertjes op een scherm. Je houding en lichaamstaal verdwijnen, wat een groot effect heeft op je boodschap. Daarom is het belangrijk om vanaf het begin duidelijk te zijn over wat je wil. Niet iedereen op Tinder wil überhaupt een relatie. Ben je niet zeker over de intenties van de persoon, dan kan je dit best voor de eerste date vragen om misverstanden te vermijden. Zo voorkom je om onnodig gekwetst te worden.

3. Blijf voor jezelf kiezen

In elke relatie is het belangrijk om onafhankelijk te blijven. Laat je levenskeuzes niet afhangen van iemand waar je maar één online date mee hebt gehad, hoe leuk hij ook is. Er zijn zoveel vissen in de digitale vijver! De eerste match waarmee je op date gaat, hoeft niet meteen De Ware te zijn. Soms heeft het 100 'swipes', 500 berichtjes en 10 slechte dates nodig om de juiste te vinden. Tijdens het online daten moet je dus steeds voor jezelf blijven kiezen.

4. Date op afstand

Met de technologie van vandaag zijn er veel meer mogelijkheden om elkaar te zien. Als je je soulmate toch gevonden hebt, kan je ondanks een druk leven afspreken via FaceTime of Zoom. Zo houd je de relatie vanop een afstand nog springlevend. Je kan een romantisch diner organiseren, elkaar spreken voor het slapengaan of gewoon tussendoor in je pauzes op het werk.

5. Verleg je grenzen

Niet alleen FaceTime is een handig hulpmiddel voor je relatie, seksspeeltjes zijn dat ook. Ontdek eerst je eigen lichaam vooraleer je iemand ontmoet op Tinder. Je wordt automatisch meer zelfzeker en je kan het later samen uitproberen om je seksleven pit te geven.

LEES OOK:

(Stagiaire Fleur Tollet)