Instagram brengt de chronologische feed terug!

Gepubliceerd op 23 maart 2022 door Lore Ginneberge
Instagram brengt de chronologische feed terug! Imaxtree

Instagram lanceert vanaf vandaag twee nieuwe manieren om de Instagram feed chronologisch weer te geven: Favourites en Following.

Favourites toont je de nieuwste posts van een lijst specifieke accounts die je zelf kiest, zoals je beste vrienden of favoriete influencers. Je kunt tot 50 favorieten toevoegen en op elk moment wijzigingen in je lijst aanbrengen. Mensen worden bovendien niet op de hoogte gebracht wanneer ze worden toegevoegd of verwijderd. Berichten uit je favorietenlijst worden ook hoger weergegeven in je ‘home’ feed en aangeduid met een sterretje.

Following toont je posts van de mensen die je volgt in de volgorde waarin ze zijn gedeeld. Zowel ‘Favourites’ als ‘Following’ tonen je berichten in chronologische volgorde, zodat je snel de berichten kunt inhalen die je niet wilt missen.

Home blijft je startfeed, die je een mix laat zien van zowel berichten van de accounts die je volgt, als van voorgestelde posts, waardoor je andere accounts kunt ontdekken die gerelateerd zijn aan jouw interesses. Onderzoek toont aan dat mensen meer tevreden zijn met een gerangschikte feed. Daarom zet Instagram niet standaard alles in een chronologische volgorde.

instagram tijdlijn feed
Instagram

Instagram doet deze aanpassingen om mensen meer controle te geven over hun ervaring op het platform. Mensen gebruiken hun Instagram-feed immers om verschillende redenen. Sommigen doen het vooral om nieuwe creators te ontdekken in gesuggereerde posts. Anderen willen vooral op de hoogte blijven van hun vrienden en familie. Door de verschillende weergave-opties aan te bieden, wil Instagram dat mensen zich goed voelen over de tijd die ze op het platform doorbrengen, op een manier die voor hen het meest relevant is.

LEES OOK: vormen social media een gevaar voor je relatie?