We love: maak foto’s met de slimme zonnebrillen van Ray-Ban x Meta

Geüpdatet op 22 maart 2022 door Lore Ginneberge Foto’s: Ray-Ban x Meta
We love: maak foto’s met de slimme zonnebrillen van Ray-Ban x Meta

Ray-Ban en Meta lanceren de allereerste slimme bril in Europa: Ray-Ban Stories. Klaar om te fotograferen met je bril?

Technologie en stijl

De bril is 'slim', maar wat betekent dat in de praktijk? Met Ray-Ban Stories kun je handsfree foto's en video's maken (tot 60 seconden) dankzij een geïntegreerde opnameknop en naar muziek luisteren met kwaliteitsgeluid dankzij de geïntegreerde hoofdtelefoon en 3 microfoons. Tot slot kun je via de Facebook View-applicatie op iOS of Android ook inhoud rechtstreeks op sociale media importeren, bewerken of delen. Een spraakgestuurd waarschuwingssysteem geeft je informatie over de batterijstatus, de opslagruimte en je lichaamstemperatuur. Voorlopig is deze functie alleen beschikbaar in het Engels. Al deze nieuwe functies in één bril die niet alleen slim is, maar ook comfortabel en stijlvol: da's straf!

Een zeer belangrijk punt is de privacy van de gebruiker. Beide ondernemingen, Ray-Ban en Meta, benadrukken dat die volledig zal worden gerespecteerd. Vanaf april 2022 start Meta een campagne om mensen bewust te maken van deze problematiek door de tools aan te reiken om deze slimme bril zo goed mogelijk te gebruiken.

Een innovatieve collectie

De Ray-Ban Stories-collectie omvat 28 verschillende versies, en er is meer op komst. De gekozen modellen zijn de Wayfarer, een iconisch montuur sinds de jaren 1950, de al even bekende Roundet en de Meteor. De glazen zijn verkrijgbaar vanaf €329 voor de klassieke versie en kunnen worden aangepast en gepersonaliseerd aan jouw persoonlijke wensen.

De brillen zijn nu al verkrijgbaar in België op de website van Ray-Ban.

LEES OOK: dit zijn de beste sporthorloges voor ieder fitnessdoel