Dit zijn de 5 grootste datingtrends voor 2023

Geüpdatet op 11 januari 2023 door Lore Ginneberge
Dit zijn de 5 grootste datingtrends voor 2023 Imaxtree

Bumble, de dating app die clichés een halt toeroep met haar slogen "It's the women who make the first move" onderzocht en onthult de 5 datingtrends waar singles in 2022 mee te maken zullen krijgen.

De pandemie heeft de manier veranderd waarop eenzame harten elkaar ontmoeten. Toch zegt Bumble dat de gezondheidscrisis net een positieve invloed heeft op relaties. Singles zijn bereid om hun liefdesleven in eigen hand te nemen en zijn eerlijker over wat ze in elkaar zoeken.

WAT ZIJN DE 5 DATINGTRENDS VAN 2023?

1. Fast-forwarding

De pandemie heeft singles de tijd gegeven om na te denken over wat ze wel en niet meer willen in hun relatie. Emotionele beschikbaarheid is een belangrijke factor voor 61% van de gebruikers van de app, en uiterlijk komt op de tweede plaats. Je verlangens laten gelden wordt de norm in 2022.

2. Explori-dating

'Explori-Dating' gaat over het kijken naar dating als een ontdekkingstocht. We verlaten onze comfortzone en zien afspraakjes als een ervaring.

LEES OOK: Hoe date je iemand met bindingsangst?

3. Hobby Dates

De verschillende lockdowns hadden niet alleen negatieve gevolgen, het gaf mensen bijvoorbeeld de tijd om nieuwe passies te ontdekken. Tot de populairste op Bumble behoren koken, kunst, fotografie, wandelen, musea en hardlopen. Deze interesses worden een uitgangspunt voor het ontdekken van mensen. Op basis van deze hobby's worden nu dates georganiseerd, een trend die het mogelijk maakt om een partner te vinden die van dezelfde dingen houdt als jij.

koppels dating datingtrends
Imaxtree

4. Consiously Single

Zoals we al eerder zeiden, zijn singles vastbesloten om hun zaakjes op orde te krijgen. In 2022 gaat het er niet meer om iemand te vinden om plezier mee te maken, maar om een echte levenspartner te vinden. Om dit te doen, mag je de dingen niet overhaasten.  Het wordt (eindelijk!) genormaliseerd om single te zijn en het jaar zonder partner af te sluiten.

5. Public Display of Affection (PDA)

Lichamelijk contact is veel te lang opzij geschoven vanwege de gezondheidscrisis. Nu we hopelijk de goede weg op gaan, lijkt die angst om elkaar aan te raken weg te ebben. Het social distancing dat maandenlang verplicht was, zet geliefden er nu meer dan ooit toe aan om in het openbaar tekenen van affectie (oftewel PDA) te tonen.

Het is duidelijk, 2022 wordt een jaar van ontmoetingen, maar vooral van verandering! Je verkent meer, je vindt elkaar door een gemeenschappelijke passie, je bent zeker van je verlangens en bovenal, je bent niet bang om je liefde voor de ander te tonen.

LEES OOK: Romantische date-ideeën voor 2022